Brynäs: Rögle tog femte raka segern i SHL 2020/2021


Rögle fortsätter prestera och leverera med klass.

Efter 4-1 mot Brynäs hemma i Catena arena är det Ängelholmslaget som har slagläge i toppstriden. Bara en pinne bakom serieledarna Frölunda och två matcher tillgodo.

Segern grundlades i första perioden när hemmalaget ökade farten.

1-0 genom Daniel Zaar som, påpassligt och snabbt, lyfter in pucken när han lämnas helt fri framför Samuel Ersson.

– Jag drar pucken till min backhand och trycker den på bortre. Skönt att se den gå in, säger Zaar.

Rögle studsade tillbaka från derbyt mot Redhawks. Även om det blev vinst i Malmö var det en seg föreställning. Nu fick vi se bättre fart och helt annan precision i passningarna.

Förklaringen?

– Vi har en bra känsla i gruppen. Vi har fyra tunga kedjor som tuggar på. Alla har klara roller i laget. Dår det kul att spela hockey, säger Daniel Zaar.

Hur långt kan sviten växa?

– Vi får se. Som sagt. Vi har en bra känsla i gruppen. Vi kan ta med oss en hel del till lördag när vi möter Örebro. Men det blir nog tuffare där uppe. Vi måste höja oss ytterligare ett snäpp.

Rögle har flow och bjuder på överraskningar som hade fått taket att lyfta i hemmaarenan om det varit i en tid utan covid-19.

2-0 var en riktig delikatess signerad Nils Höglander. Han svarade för kvällens prestation och avslutade med att servera pucken på silverfat till Simon Ryfors.

När Rögle går för att sätta 3-0 kommer målet som skapar lite nerv i Ängelholm. Emil Molin kliver direkt från utvisningsbåset, tar sololäget och reducerar till 2-1 med ett stensäkert skott i övre maskan.

Rögle, som inte tappat ett överläge efter två perioder tidigare under säsongen, gör det inte nu heller.

Nils Höglander drar ner rullgardinen för gästerna genom att skicka in 3-1 och Erik Andersson stänger kvällen med att lyfta in 4-1 i tom kasse.

Nu väntar Redhawks på Brynäs

Brynäs, som inte hade spelat en match på över två veckor, hängde inte med när Rögle skruvade upp tempot. Nu har Gävlelaget fyra raka bortaförluster. Frågan är om man kan bryta den tuffa trenden när Skåneturnén rullar vidare till Malmö arena och mötet med Redhawks på lördag.

– Vi går bort oss alldeles för många gånger. Rögle vinner rättvist. Det ska bli skönt med en ny match direkt, säger Brynästränaren Peter Andersson i en intervju med C More.expressen

Related posts

lämna en kommentar