Allehanda experter tävlar i vem som tagit smartast corona-beslut


Samtidigt som coronan härjar över världen och dödssiffrorna tickar in, pågår också i mitt tycke en tävling parallellt mellan epidemiologer världen över om vem som tagit de smartaste besluten. Alla möjliga professorer, läkare och övriga förståsigpåare har fått stort utrymme i media, och den ena efter den andra försöker övertrumfa vad andra har sagt.

Ena veckan tar till exempel Norge poäng, kort därefter går Anders Tegnell ut och försvarar, och försöker tala om hur det egentligen ligger till och avfärdar kritiken. Sedan är det något annat land som klagar på Sveriges tillvägagångssätt. Folkhälsomyndigheten tillsammans med Tegnell i spetsen går till försvar tillsammans med socialministern.

Så där fortsätter det vecka ut och vecka in. Ibland blandar sig vår statsminister in i diskussionen för att lägga tyngd i ärendet och poängtera allvaret. Men hur många experterna än är och hur mycket de än pratar får de ingen bukt med coronaviruset eller covid-19. Snart börjar de väl tala om tredje vågen!

En sak är säker, trots sina 74 år och övervikt klarade sig Donald Trump hur bra som helst när han blev sjuk i covid-19, så hopp finns. Det är mig veterligen den ende som satt åt kineserna och ifrågasatt deras beteende. För det var ju där det hela började.

Här hemma lallar vi på som vanligt trots alla förmaningar från FHM och regeringen. Studenterna har sina vilda fester, tågen och bussarna är överfulla, varuhusen likaså. Det är bara idrotten och kulturen som känner av att det svider i skinnet.

Copernicusarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar