Mötet bakom trenden: ”Ska vara rak och ärlig” | Ettan


Med åtta vinster, en oavgjord och endast en förlust har Landskrona ett imponerande facit de tio senaste omgångarna i Ettan Södra.

När samtidigt serieledande Värnamo förlorat fyra raka matcher har laget kommit allt närmare förstaplatsen och inför helgens seriefinal skiljer endast tre poäng lagen emellan.

– I mångt och mycket har det varit bra prestationer hela tiden, säger Billy Magnusson.

Han lyfter bland annat fram hur Kevin Jensen och sommarvärvningen Oscar Petersson varit framgångsrika på kanterna i lagets snabba anfallsspel.

– Vi har fått ihop det lite bättre. Vi har haft samma grundtänk hela tiden men varit tydliga med att det inte får bli panik de gånger det inte fungerar. Det gäller att skruva på små detaljer i stället för att ändra det stora. Även om Värnamo sprungit ifrån har vi jobbat med våra prestationer och förbättrat dem, säger han.

IFK Värnamo har haft greppet om serieledningen under en lång tid och ett tag såg avståndet ut att vara ointagligt.

Då satte sig Landskronatruppen ned för ett möte.

– Jag ska vara rak och ärlig, efter 20 omgångar tog vi fram tabellen och visade hur vi låg till det här året kontra efter samma omgång förra året då vi hamnade på kval. Vi visade att det var bättre poäng- och placeringsmässigt även om Värnamo hade sprungit i väg, säger Magnusson.

”Är med och slåss”

Landskronas tränarstab kände ett behov av att få spelarna att känna att de var på rätt väg, trots att direktplatsen till superettan i det läget såg svår ut att nå.

– Vi vågade berätta att vi ville bli etta inför säsongen, men då blir det lätt att man känner att det är ett misslyckande om man inte ligger där, och spelarna fick nog det till sig från olika håll. Vi kände att vi måste gå till oss själva och hur vi jobbar med vår prestation, säger Billy Magnusson.

Han fortsätter:

– Någonstans tror jag det var viktigt att visa att vi tar steg även om vi inte låg etta just då och det kändes omöjligt att bli det. Prestationerna hade varit bättre och även poängen visade det, även om feedbacken kanske ibland kunde vara något helt annat. Jag tror det var viktigt för oss att samla oss och titta på det vi byggt och tror på.

Mötet med spelargruppen fick effekt och efter det har Landskrona gått oerhört starkt.

Nu är laget i allra högsta grad med om kampen om att ta direktplatsen till superettan.

– Om vi backar bandet så kändes förstaplatsen borta eftersom de var så långt framför oss. Nu har vi det inte helt i egna händer, men om vi gör tre bra prestationer kan vi ta tre vinster och då har vi bra förutsättningar. Nu är vi med och slåss om plats ett och två, man man får inte glömma Utsikten och Lindome som jagar också, säger Billy Magnusson.

Seriefinalen mellan Värnamo och Landskrona startar 17.00 på söndag och sänds på SportExpressen Play.expressen

Related posts

lämna en kommentar