Mattias Svanberg om intresset från Inter: ”Har säkert koll”


Sommaren 2018 flyttade Mattias Svanberg från Malmö för att slå sig in i Serie A. Han slussades sakta men säkert in i Bologna och har fått mer och mer speltid. Den här säsongen har mittfältaren startat i fem av de sju omgångarna.

Hans insatser har gjort att seriekonkurrenten Inter fått upp ögonen, enligt uppgifter i italienska medier. Själv säger Svanberg att han förmodligen bara är en i mängden av spelare som Inter intresserar sig för, och att det i nuläget inte finns något konkret erbjudande att ta ställning till

– Som det är nu så är det bara fullt fokus på Bologna. Jag börjar komma in i det mer och mer och har fått spela mycket på sistone, det är väl mest det jag fokuserar på, säger Svanberg.

Svanberg vill spela EM

Men att det skulle vara fullt fokus på Bologna är inte helt sant. För Svanberg försöker också bevisa att han förtjänar en plats i sommarens EM-trupp. På onsdagskvällen fick han spela 90 minuter som högermittfältare i det svenska landslag som förlorade med 2-0 i träningslandskampen mot Danmark.

– Jag trivs så klart lite bättre central men konkurrerar gärna på olika positioner. Om man ser till kommande matcher är det kanske mer aktuellt att komma in på kanten där det ofta görs fler byten, konstaterar Svanberg.

Tycker du att du tog chansen att visa att du vill närma dig en startelva i tävlingsmatcher?

– Man försöker i alla fall. Jag känner att jag hellre misslyckas genom att försöka spela i stället för att bara chansa och skicka upp bollen. Jag vill försöka göra något av det. I bland går det, i bland går det inte.

Sverige möter Kroatien

För det svenska landslaget väntar närmast match mot Kroatien i Nations League.

– Det gäller bara att återhämta sig så bra som möjligt och vara redo om chansen kommer, säger Svanberg.

Oavsett om det blir speltid eller bänken mot Kroatien hoppas Svanberg framöver kunna bevisa för förbundskaptenen Janne Andersson att han förtjänar en plats i EM-truppen.

– Om jag får kontinuerlig speltid i klubblaget så tror jag att jag har en bra chans.

LÄS MER: Hånas av Danmark efter klara förlusten
LÄS MER: ”Trodde det var en av århundradets sämsta..”
LÄS MER: Svensk oro efter coronabeskedet

Zlatan räddar Milan med historiskt målexpressen

Related posts

lämna en kommentar