Marcus Lantz lämnar Mjällby – efter bara en säsong


Lantz, som kom till den allsvenska nykomlingen inför säsongen, hade bara kontrakt över 2020.

– Vi är så klart nöjda med det resultat ledarteamet och spelartruppen har åstadkommit på planen 2020. När vi däremot ser framåt och formar den organisation som vi tror är rätt för att vi som klubb ska ta nästa steg, har vi kommit fram till att Marcus arbetssätt inte passar optimalt. Vi väljer därför, i samförstånd med Marcus, att inte förlänga vårt avtal till 2021, säger Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson till klubbens hemsida.

Säkrat kontraktet med marginal

Mjällbys comeback i allsvenskan har till stora delar var en succé. Laget har inte dragits in i nedflyttningsstriden och tagit flera meriterande resultat.

Men trots detta blir det ingen förlängning med tränaren.

Marcus Lantz själv menar att det inte finns några ”hard feelings”.

– Jag är tacksam och stolt över min tid i Mjällby AIF och det resultat vi åstadkommit. Vi skrev inför 2020 ett 1+1 kontrakt där vi nu, tillsammans, kommit fram till att det är bäst för oss båda om vi inte förlänger över 2021. Det finns inga hard feelings utan vi skiljs som vänner. Jag vill passa på att tacka alla människor jag träffat under min tid i Mjällby AIF och tillsammans ser vi nu till att få en riktigt bra avslutning på säsongen, säger han.

Lantz avslutar sin anställning i klubben efter säsongen och kommer att leda laget under allsvenskans tre avslutande matcher.

Enligt uppgifter till SportExpressen är assisterande tränare Christian Järdler ett hett alternativ att ta över efter Lantz. Järdler var med i diskussionerna om huvudtränarjobbet i klubben redan inför säsongen 2020.expressen

Related posts

lämna en kommentar