Linköping: Dif besegrade LHC efter rivstart


När Djurgården tog emot Linköping under torsdagen var det ett möte mellan två lag som halkat efter i både matcher och poäng på grund av coronautbrott. Det var Djurgården, som förlorade sin första match på tre veckor i tisdags, kopplade tidigt grepp.

Ledningsmålet kom efter fyra minuter när William Eklund utnyttjade en kontring på bästa sätt och tryckte in ett rappt skott i bortre hörnet. Hemmalaget satte även 2-0 efter en första period där Stockholmarna hann avlossa hela 20 skott mot Jussi Rynnäs i  LHC-målet.

Rynnäs kväll tog sedan slut i inledningen på den andra perioden. När Jesper Pettersson fick pucken vid den vänstra tekningscirkeln och tryckte in 4-1 i en lucka vid den första stolpen byttes målvakten ut. Men det hjälpte föga för Linköping. 

Efter uppehåll och sviktande form bjöd Djurgården till slut på ett målkalas när man vann med 6-2 och tog tre viktiga poäng.expressen

Related posts

lämna en kommentar