Kroatien: Mikael Lustig om Domagoj Vidas corona


På lördag ställs Sverige mot Kroatien i en måstematch för att inte riskera att åka ur A-gruppen i Nations League. Sverige möter Kroatien, som drabbats av coronafall inför matchen. 

Mittbacken Domagoj Vida, 31, spelade nämligen onsdagens träningsmatch mot Turkiet coronasjuk. Först när Kroatiens medicinska team fick ett preliminärt provsvar i halvtid byttes backen ut.

– Vida kommer, i enlighet med reglerna, att tillbringa de nästkommande dagarna i karantän i Istanbul, skriver det kroatiska förbundet på sin hemsida.

Förbundet menar att landslaget följt alla Uefas corona-regler. Men Mikael Lustig ser ingen röd linje i hur smittan hanteras.

– Det står i medierna så alla vet vad som pågår i de andra landslagen. Det känns som att det blir lite olika regler för olika landslag, säger Mikael Lustig.

– Det är klart det känns som att vissa länder gör på vissa sätt och andra på andra sätt. Vidas test ska ha varit milda, det ska mycket till för att han ska ha smittat andra spelare. De kommer testas igen när de kommer hit, säger backen.

Svenska spelarna om coronasmittan i Kroatien 

På grund av Storbritanniens karantänregler stoppades Viktor Nilsson Lindelöf och de övriga Premier League-svenskarna Robin Olsen, Emil Krafth och Filip Helander från att resa till Danmark. Nu har spelarna anslut sig till truppen och är redo för lördagens möte. Men trots alla coronafall ser United-backen inga risker med att spela matchen.

– Jag känner ingen oro så där utan jag tror att alla kommer göra det som behövs för att skydda spelare och alla som jobbar runtomkring, säger Lindelöf.

LÄS MER: Lindelöf ger besked om sin skada i ryggenexpressen

Related posts

lämna en kommentar