Fem favoriter och Stenson – så är deras status


Under torsdagen inleds äntligen US Masters.
Nedan listar jag fem förhandsfavoriter och reder ut hur det egentligen är med Henrik Stensons form.

Foto: TT

1 Bryson DeChambeau, USA
Kommentar: Skicklighet eller ej, Bryson slår längst och verkar vara den med bäst självförtroende just nu. Det ska bli extremt intressant att se om hans kraftspel kan besegra banan. Vinner han kan det revolutionera hela sättet golf spelas på. ”Vetenskapsmannen” har han hajpats upp som favorit, klarar han det mentalt?

2. Brooks Koepka, USA
Kommentar: Har på grund av skadebesvär fått säsongen sönderryckt i än större utsträckning än kollegerna. Men Brooks är en fighter och hans siffror från tidigare majortävlingar talar sitt tydliga språk. Tvåa i fjol bakom Tiger.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Masters

3. Tiger Woods, USA
Kommentar: Hur svag formen än varit så går det inte att utesluta Tigers segerchanser. På Augusta krävs det att du kan forma slagen i alla möjliga höjder och skruvar. Ingen gör det bättre än den regerande mästaren. Sedan är frågan om kroppen håller.

4. Jon Rahm, Spanien
Kommentar: Världstvåan har både längden och touchen för att lyckas väl på Augusta National. Dessutom har han ett hyfsat track record och har utmanat om den gröna kavajen förut.

5. Louis Oosthuizen, Sydafrika
Kommentar: Långt ifrån en av de som slår längst, men oj vad stabil han är. Louis har dessutom fin kontroll med järn och wedgar. Skulle kunna ta en seger á la wedgespecialisterna Zach Johnson och Mike Wier.

Hur är det med Stenson?

Svenskens form är iskall och hela året har egentligen varit ganska mediokert. Det hela blev inte bättre av de fotproblem han dragits med de senaste veckorna. Dessutom har han aldrig riktigt hotat i Masters, där han som bäst kommit femma 2018.
Men samtidigt vet vi alla hur det är med golf. Förhoppningar spelar en stor roll och inte sällan är det när vi känner oss lite under isen som det går som bäst.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

expressen

Related posts

lämna en kommentar