Elfsborgs Leo Väisänen missar resten av säsongen


Leo Väisänen har varit en av Elfsborg absolut bästa spelare den här säsongen. Mittbacken har gjort 25 matcher i allsvenskan och har varit en stor bidragande orsak till att Elfsborg nu ligger två på 46 poäng med tre omgångar kvar av allsvenskan. 

Var med i skrällsegern 

Borås-laget sitter därmed i förarsätet i kampen om andraplatsen. De tre första lagen i allsvenskan är klara för Europaspel 2021 och Elfsborg är just nu fyra poäng före Djurgården som jagar en plats bland de tre främsta Blåränderna är fyra med två poäng upp till trean Häcken. 

Men nu kommer ett tungt besked för Elfsborg. Väisänen skadade sig i Finlands landskamp mot Frankrike i går. 

Tungt besked för Elfsborg 

Väisänen spelade från start och var med i den finska skrällsegern med 2-0. Efteråt stod det dock klart att han har en fotskada som enligt SportExpressens uppgifter med all sannolikhet kommer att hålla honom borta från spel i Elfsborgs tre avslutande matcher i allsvenskan. Sportchefen Stefan Andreasson vill inte bekräfta att han missar resterande delen av allsvenskan, men medger att det ser tungt ut. 

– Vi ska röntga honom i morgon, jag har bara pratat kort med Jimmy Thelin om det här. Vi får se, men man kan ju alltid hoppas att han kan vara tillbaka innan allsvenskan är färdigspelad, säger han. 

LÄS MER: Spelet bakom den största värvningen i allsvenskan
LÄS MER: Lämnar – efter bara en säsong
LÄS MER: Supertalangens första mål i Bajens storsegerexpressen

Related posts

lämna en kommentar