Lång vila för toppsto


Mascate Match har tjänat över 7,3 miljoner kronor och hon var favorit att vinna Breeders Crown i söndags men i slutet av förra veckan var hon sämre i ett träningspass. Kretsen kring Pekka Korpis stjärna valde att stryka hästen och nu har hon kollats upp av veterinär.

Hästen har drabbats av en skada på höger böjsena som kräver lång konvalescens.

– Mascate Match får bästa möjliga behandling på veterinär klinken och hos Pekka Korpi. Nu är det bara att vänta och se, säger Pauliina Raento i ägargruppen till finska Hevosurheilu.

Mascate Match har tusen delägare och stoet är med i en tävling mellan finska ishockeyfans. Stjärnan vinner tävlingen i överlägsen stil och i slutet av året ska hon säljas på auktion. Ägarna har laddat för att behålla hästen och den här skadan kommer så klart att påverka priset.expressen

Related posts

lämna en kommentar