Landslagsmeriterade spelaren inte längre misstänkt för rattfylleri


För drygt två veckor sedan uppdagade sig en nyhet i innebandy-Sverige. 

En lokaltidning rapporterade då först om att en landslagsmeriterad spelare hade stoppats i en poliskontroll, hade spår av amfetamin i kroppen och således misstänktes för drograttfylleri.

– Det är ett prov som har visat två otillåtna preparat. Vi hade ett kort samtal i går om hur han mår och ska träffas i dag och mer diskutera händelseförloppet. Vi måste hitta ett avstamp för hur vi går vidare rent sportsligt och ur ett föreningsperspektiv. Vi måste också ta hand om personen. Det här är en kille som behöver allt stöd han kan få, sa en representant från klubbens ledning till SportExpressen när nyheten kom.

– Han mår skit, är jättebedrövad. Det är fullt förståeligt. Han är medveten om att det kan få konsekvenser. 

Innebandyspelaren inte längre misstänkt

Några direkta konsekvenser blir det dock inte – för nu står det klart att spelaren inte längre är misstänkt och kan börja spela med sin klubb igen.

– Vi har fått provsvarsresultaten i dag, testprotokollet. Det visar negativt på alla punkter och polisen har lagt ner fallet, säger en representant från klubbens ledning.

Har ni pratat med spelaren om det?

– Ja, det var från honom vi fick protokollen först och sedan fick vi dem också skickade från polisen för att vi skulle se att allt var rätt och riktigt. 

Det är fortfarande inte klart när han kommer vara tillbaka i spel.

– Den diskussionen har vi inte tagit. Vi ska träffa honom på tisdag, det är där vi är. Vi har fått beskedet i dag och pratat med honom. Laget måste också få diskutera sådana här saker, det går inte att bara kasta in någon som har varit avstängd igen.

Vad är det som hindrar er från att ta in honom igen?

– Det kan vara olämpligt att någon som inte har varit med på snart fyra veckor dyker upp. Han kommer ha möjlighet att vara med nästa vecka. 

– Vi har hjälpt honom med allt vi kan, med all den kunskap vi har. Vi har nog gjort allt vi kan och lite till. 

LÄS MER: ”Han mår skit‚ han är jättebedrövad”expressen

Related posts

lämna en kommentar