Jonas ”Monstret” Gustavsson avslutar karriären


Jonas Gustavsson har förflutet i NHL där han bland annat representerade Toronto. Inför säsongen 2017-18 vände han hem till Sverige för att spela för Linköping där han har vaktat målet under de senaste säsongerna.

För en tid sedan meddelande målvakten att han tar en timeout från hockeyn – men nu kommer alltså beskedet att karriären är över för 36-åringen. 

”Jag har som bekant tagit en timeout från hockeyn sen en tid tillbaka men meddelar här och nu att det är slutspelat för min del. Efter att jag gått på is igen efter sommaruppehållet så växte en känsla fram starkare och starkare om att jag inte hade drivet, inspirationen och mentala närvaron att fortsätta. Jag kände helt enkelt att jag hela tiden var på en annan plats i huvudet”, säger han till Linköpings hemsida. 

”Monstret” har tagit ett SM-guld med Färjestad. Under OS i Sochi vann han tillsammans med Tre Kronor ett OS-silver. expressen

Related posts

lämna en kommentar