Frölundas talang Theodor Niederbach öppnar för spel i Modo


Efter endast nio matcher med Modo denna säsong meddelade Aaron Gagnon, 34, under måndagen att han avslutar sin hockeykarriär. 

– Jag har tvingats inse att tiden är kommen när min kropp inte längre håller för spel på den nivå jag vill prestera. Samtidigt är det en kombination av det faktum att situationen ser ut som den gör i världen och att jag inte kunnat träffa min familj alls den senaste tiden. Jag vill inte skylla på någonting och är därför hellre uppriktig med mina känslor vilket har tagits emot väl av Modo, säger han till klubbens hemsida.

I och med kanadensarens sorti ger sig Modo nu ut på centerjakt. Tanken är att addera ytterligare ett namn till truppen, som i dagsläget innehåller centrarna Aleksi Heponiemi, Max Tjernström, Kalle Jellvert och Mikkel Aagard.

– Just nu scannar jag av marknaden vad som finns där ute. Inte tagit nåt beslut gällande det än. Det vi vet är att vi vill och jobbar för att hitta en permanent lösning för centersidan, säger sportchefen Fredrik Glader.

Slåss om en plats i JVM-laget

Eftersom coronapandemin slagit hårt mot arbetslösa spelare finns en drös lediga alternativ på marknaden. Men Modos valmöjligheter stannar inte där. 

Förutom lånespelare från Nordamerika kan klubben också nyttja SHL-lån, som är begränsat till två utespelare per klubb. 

En sådan spelare skulle kunna vara Theodor Niederbach, som är född och uppvuxen i Näske utanför Örnsköldsvik. 18-åringen har öst in 35 poäng på 19 matcher i J20 Nationell och var nyligen uttagen i förbundskaptenen Tomas Monténs senaste trupp inför JVM. 

Niederbach menar själv att det vore speciellt att spela i Modo.

– Jag har inte hört något om det. Jag känner att en utlåning hade varit roligt, speciellt till Modo. Men det är absolut inget måste och inget jag tycker måste hända.

Eftersom konkurrensen är så pass tuff i A-laget, har du pratat med Frölunda om att lånas ut för att få spela seniorhockey?

– Nej, jag har inte pratat med Frölunda om att lånas ut.

Fredrik Glader när han får höra Niederbachs ord:

– Det är en talangfull spelare från regionen som vi gärna ser i Modo i framtiden.

NHL-förstärkning uppges ha varit på tapeten

Modo har omsusats av rykten gällande både spelare och tränare på sistone. Bland annat har Toronto-backen Rasmus Sandin varit aktuell, men enligt uppgifter till SportExpressen vill inte NHL-laget låna ut sin talang i nuläget. 

Fredrik Glader är fåordig om kontakten med Sandin.

– En mycket bra back. Men vad som sagts eller pratats om behåller jag för mig själv. Han är Torontos spelare och de får svara för honom.

LÄS MER: Talangen drabbades av osteokondrit: ”Tuff tid”
LÄS MER: ”Skandalöst – grupptryck som drabbar hela SHL”
LÄS MER: ”Offras han nu – eller har Frölunda råd att förlänga?”expressen

Related posts

lämna en kommentar