Emotionell Tiger kunde inte hålla tårarna tillbaka


Tiger Woods är tillbaka i Augusta för att försvara sin titel från i fjol.
När han på sin presskonferens ombads att minnas tillbaka på bragdsegern kunde han inte hålla tårarna tillbaka.
– När jag gick av sista green och såg min son Charlie där med öppna armar så betydde det så mycket för mig, säger han.

Foto: TT

När Tiger Woods på torsdag peggar upp för att inleda den första rundan av årets Masters har det gått 25 år sedan han 1995 som amatör debuterade i tävlingen.
Den där vårtävlingen 1995 gjorde stort avtryck på Tiger.
– På onsdagens träningsrunda fick jag chansen att spela med Jack Nicklaus och Arnold Palmer. Det var en tid då jag bara var en liten universitetsstudent. Vi spelade skins om pengar och jag hade inte så mycket. På 18:e sänkte Arnold en putt och vann alltihop.
– Efteråt frågade Jack och Arnold mig om jag ville spela par 3-tävlingen med dem, jag hade egentligen en senare starttid men de sa bara till mig att hänga på. Det är ett av mina finaste minnen och något som jag alltid berättar för de amatörer jag spelar med.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Masters

 

Själva huvudtävlingen började sedan allt annat än bra.
– Jag puttade av green på det första hålet jag spelade. Bollen gick rakt in bland publiken, berättar Tiger som så småningom lyckades kämpa i bollen för en bogey.

Kunde inte hålla tårarna tillbaka

Men kanske är minnena från segern i fjol både starkare och än mer emotionella. Woods hade inte vunnit en major sedan 2009 och istället hade rubrikerna de sista åren i mångt och mycket handlat om otrohetsskandaler och skador. När han några månader innan Masters vann tourfinalen i Atlanta innebar det att mediefokus äntligen kunde flyttas från en jobbig rattfylla och tillbaka till golfbanan.
– Det var en enda lång kamp. Jag försökte bara hänga kvar i matchen och närma mig Francesco Molinari som ledde, det kändes som att han hade kontroll. Sedan kom vi till tolvan och flera av killarna slog i vattnet. Men jag träffade green och gjorde par där och sedan birdies 13, 15 och 16.
– Jag får gåshud bara jag prata om det. När jag gick mot 18:e green så visste jag att allt som behövdes var två puttar. Men det var svårt att hålla ihop det när jag såg min familj där med mamma, mina barn och alla andra som hjälpt mig genom så tuffa tider. När jag gick av sista green och såg min son Charlie stå där med öppna armar så betydde det så mycket för mig. Det fick mig att tänka på min far och att cirkeln nu slutits. Det är svårt för mig att hålla tillbaka tårarna, säger han.

Foto: TT

LÄS MER: Superguide inför Masters – Augusta National hål för hål

Ur form: ”Hoppas vara konsekvent”

Woods status inför titelförsvaret är det lite si och så med. En missad kvalgräns i US Open följdes upp med en delad 72:a-plats i Zozo Championship.
– Kroppen känns ännu bättre än när vi kom hit i fjol och jag har lättare för att forma bollen som jag vill. Förhoppningsvis kan jag vara lika konsekvent i mina slag som jag var då. För då slog jag väldigt fina järnslag och puttade fint. Greenerna är lite långsammare nu än vad jag räknat med, men man vet aldrig vad som sker på Augusta National. Banan kan komma att ändras ganska mycket de kommande dagarna.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

expressen

Related posts

lämna en kommentar