Efter coronakaoset – Linköping besegrade Skellefteå.


Under tisdagskvällen spelade laget sin första match sedan den 17 oktober – och precis som då var det Skellefteå som stod för motståndet. 

Och det började tungt för LHC. 

Det var gästerna som kom ut bäst och tog också ledningen med 1-0 med mindre än minuten kvar att spela av den första perioden då Jonatan Berggren avslutade ett fint powerplayanfall regisserat av Joakim Lindström.

LHC kom tillbaka efter stark tredjeperiod

Skellefteåledning inför den tredje perioden alltså och Linköpingstränare Bert Robertsson ville se ett effektivare lag i den tredje. 

– Vi kan bli mycket effektivare, vi behöver ta fler avslut. Grabbarna vill mycket där ute och jag tycker det blir lite stressigt, säger Linköpings tränare Bert Robertsson i C More i pausen inför den tredje perioden. 

Och Linköping skulle komma tillbaka. Jaakko Rissanen styrde in landsmannen Petteri Nikkilas skott i powerplay innan fyra minuter av den tredje perioden spelats och gästerna var i kapp.

Och mer skulle komma. 

Lagkapten Jonas Junland fick pucken vid blålinjen, tog fart och drev in mot mål. Väl där skottfintade han och la in pucken med en backhand bakom målvakten och gästerna hade därmed vänt på matchen.  

 

”Mer tur än skicklighet” 

Junland blev med sitt mål matchhjälte. Matchen slutade 2-1 till Linköping som därmed tog tre mycket viktiga poäng.

– Det finns där om det bara är någon som vill ha det. Och jag har faktiskt varit en ganska hyggligt offensiv back, säger matchhjälten Jonas Junland i C More. 

Han tonar dock ner sin prestation vid målet. 

– Där tänkte jag: ”det går inte” och i sista sekund ändrar jag mig ifrån att skjuta på första stolpen. Det är nog mer tur än skicklighet, säger han. 

För Skellefteå ser det desto tyngre ut. Förlusten innebär att laget bara tagit en poäng på de fem senaste matcherna. 

– Det är lätt att säga att vi bara ska köra och skjuta puckar på mål men det är inte bara de som funkar. Vi måste hitta ett sätt att vinna och det tycker jag att vi emellanåt gör men stundtals tappar vi det helt och då blir vi straffade, säger lagets tränare Andreas Falk i C More. expressen

Related posts

lämna en kommentar