Dybbans guide till jackpotomgången 11 november


ANNONS: SPELA EXPERTENS 64-RADERSSYSTEM 

• • •

Ett gäng träningslandskamper blandas med play off-finaler till EM och en VM-kvalmatch från Sydamerika. En sak är säker, här kan det hända grejer när många länder får klara sig utan spelare på grund av restriktioner eller corona. Det är värt att försöka vänta så länge som möjligt innan kupongen lämnas in för att kunna suga åt sig så mycket info och oddsförändringar som möjligt.  

■■ Ett av de landslag som drabbats hårdast till denna samling är Danmark. Inga spelare som lirar i England kommer medverka här på grund av coronarestriktioner, vilket betyder att Schmeichel, Vestergaard, Höjbjerg och Christensen inte kommer till spel. Dessutom har den danska truppen drabbats av corona som fått till följd att Poulsen, Jensen, Sisto, Dreyer, Sviatchenko, Scholz och Braithwaite sitter i karantän. 

Totalt är 16 danska spelare frånvarande. Vilken soppa och jag förstår inte varför denna match ens ska spelas. 

Men det ska den och då har Sverige betydligt bättre chanser än vanligt att ta tre poäng på Bröndby Stadium. Visst har även Blågult problem med mittbackstrion Lindelöf, Helander och Jansson borta, men totalt sett är avbräcken betydligt färre. 

Just nu är det jättefint värde på tvåan som streckas runt 35%, vilket är 10 procentenheter för lågt, men samtidigt känns den här tillställningen ruggigt avslagen. X2 blir min utgång i match 1 med den info som finns just nu. 

• • •

■■ Kvällens största favoriter, Frankrike och England, tror jag tyvärr inte det är så mycket att göra åt, men det finns andra skrällar. I match 3 tar Tyskland emot Tjeckien i ännu en träningsmatch. Tyskarna har generellt inte imponerat och tre insläppta mål mot lag som Turkiet och Schweiz den senaste tiden vittnar om att Die Mannschaft inte är på rätt ställe. Här saknas dessutom ett helt koppel av spelare som Draxler, Süle, Kehrer, Halstenberg, Klostermann, Havertz, Kimmich och Reus

Tjeckien är inte alls oävna där exempelvis West Hams Soucek varit riktigt bra i Premier League. Just nu streckas tvåan till 6%. Jag ber för ytterligare en svag prestation av Tyskland och tar med superskrällen. 

• • •

■■ Ett lag som ser ut att undervärderas är Ukraina i match 6. Trots att de gulblå saknade i stort sett alla stjärnor och ställde upp med ett b-lag så kommer de från en seger mot Spanien i den senaste samlingen. Nu är lirare som Zinchenko, Malinovsky och Moraes tillbaka igen. Spelare för spelare är Ukraina minst lika bra som Polen som påminner lite om Sverige under Zlatan-tiden då det mesta kretsar kring Lewandowskis målnäsa. 

Polen streckas alldeles för högt i vad som ska kunna bli en helt jämn match. Tvåan fås till REA-priset 20% och X2 rensar riktigt fint. 

• • •

■■ Erik Hamrén kliver in i sin viktigaste drabbning så här långt som isländsk förbundskapten. I match 8 ska det avgöras vilket lag som tar sig till EM. Ungern har tagit steg framåt och har visat att de kan stå upp mot bra nationer, men de streckas väl högt för att möta ett så rutinerat landslag. Island har trots allt tagit sig till två raka mästerskap, har bästa möjliga lag att tillgå och är vant vid pressen. 

Jag tror Hamrén har god chans att få lite kultstatus här. Den osexiga ettan runt 45% chansas bort. X2 spelas.  

• • •

■■ Match 13 är en VM-kvalmatch från Sydamerika. Bolivia brukar ha en enorm fördel av att spela här hemma på de höga höjderna i La Paz. Det visades inte minst senast då de dominerade mot Argentina, men tappade ledningen och fick nöja sig med en hedersam 1–2-förlust. Ecuador är dock ett lag som också är vant vid höga höjder, så lite av fördelen försvinner här. Gästerna saknar dock sin storstjärna Felipe Caicedo (Lazio). 

Det här blir nog tightare än vad oddsen säger. Jag helgarderar och får med ettan en bit under 20%. 

• • •

SPIKEN

Frankrike (match 5)

Kupongens största favorit kommer inte ha några problem med att ta sig an ett gästande Finland. Frankrike fortsätter att gå starkt och har flera lager av världsklass på alla positioner. Klasskillnad råder. Ettan i match 5 är bank. 

SKRÄLLEN

Tjeckien (match 3)

Tjeckien är ett spännande landslag som stundtals varit hårt drabbat av Corona, men nu har ett nära på ordinarie lag igen. Tyskland har många och stora avbräck och har inte alls imponerat i de senaste landskamperna, en vinst på de fem senaste, där försvaret glappat. Tvåan till 6% är en riktigt bomb-skräll som chansas med. 

FAVORIT I FARA

Polen (match 6)

Ukraina kan åter ställa upp med en mer ordinarie elva och då finns det klass att tillgå. Håller minst jämna steg med Polen truppmässigt och den här matchen känns på förhand helt öppen. Då lockar inte den överstreckade ettan. expressen

Related posts

lämna en kommentar