Brynäs Anton Rödin om sin cross-checking mot HV 71


Det var i matchen mot HV 71 som Brynäs lagkapten Anton Rödin cross-checkade HV:s Emil Andrae kraftfullt i nacken. Rödin anmäldes till disciplinnämnden som stängde av honom. 

Nämnden tog upp tre nyckelfaktorer till avstängningen: Det är en medveten och vårdslös crosscheking bakifrån som träffar huvudet på motspelaren. Motspelaren befinner sig i en försvarslös situation, samt att det finns en stor skaderisk.

Avstängningen gällde fram till den 10 november, motsvarande fyra matcher. Men på grund av coronasjuka hos Brynäs motståndare så ställdes tre matcher in och Rödin missade endast en match. 

Anton Rödin om sin cross-checking mot HV 71

På torsdag ställs Brynäs mot Rögle och då är Rödin tillbaka. 

Inför den matchen ger han för första gången sin syn på situationen som ledde till avstängningen. Rödin säger att agerandet var klumpigt och att han är glad att Andrae inte gjorde sig illa. 

Samtidigt tycker Rödin att straffet han fick var väl hårt. 

– Samtidigt var det inte nån hård smäll. Hade jag velat göra illa honom med avsikt hade jag kunnat göra det. Jag uppfattade det som att han backade in i mig och jag försökte trycka honom ifrån mig med klubban, säger Rödin till GD. 

– Jag vet inte, det var en olycklig situation. Och jag har inte varit avstängd på det här viset förr, så… Jag har lagt det bakom mig nu i alla fall. expressen

Related posts

lämna en kommentar