Bosko Orovic rasar efter beslutet om omspel: ”En stor jävla parodi”


Matchen spelades 1 oktober och slutade 1–0 till Utsikten, efter mål i förlängningen.

Beslutet om omspel kommer efter att Norrby i matchen nekades att göra två byten i förlängningen – trots att laget hade sparat ett byte från ordinarie tid.

Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté skriver om beslutet på sin hemsida:

”TK konstaterar i sitt beslut att det föreligger grund för omspel då domarteamet åsidosatt en väsentlig tävlingsbestämmelse för den aktuella matchen när Norrby, som gjort två byten under ordinarie matchtid, nekades att göra mer än ett byte under förlängningen”.

Men enligt Utsiktens sportchef Bosko Orovic informerades lagen inför matchen om att de skulle få göra tre byten under ordinarie speltid och – om alla dessa var genomförda – ytterligare ett i en eventuell förlängning. Han säger till GP att han själv genomförde ett byte i den 89:e minuten enbart för att kunna nyttja det fjärde bytet i förlängningen.

”Är riktigt trött på fotbollen”

– Sen finns det säkert åtta till femton matcher där det gjorts fem byten, felaktigt. Ska alla de spelas om också? Vi har bevis på att vi fick två mål felaktigt bortdömda för offside mot Eskilsminne. Borde inte den också spelas om?

GP: Ni hade kunnat lämna in en protest likt Norrby nu har gjort?

– Jo men det handlar ju om bedömningar från domarnas sida. Så är det här också. Men nu ska vi straffas för att de har gjort fel. Det har väl aldrig hänt förut? En stor fet jävla parodi är vad det är. Det kan du skriva, det är så dåligt så det är pinsamt. Jag är riktigt jävla trött på fotbollen nu.

Något nytt speldatum finns ännu inte.

Bosko Orovic säger att han räknar med att beslutet kommer att överklagas från deras sida. Även om det skulle bli omspel så garanterar han att han inte kommer att vara på plats. ”Det finns inget omspel för mig – vi har vunnit”, säger han bestämt till GP.

LÄS MER: ”En jävligt tuff höst – har haft noll fokus på fotboll”expressen

Related posts

lämna en kommentar