Amanda Zahui har testats positivt för covid-19


På lördag ställs Sverige mot Israel i EM-kvalet, ett möte som det svenska basketbollförbundet har velat stoppa utan att ha fått något gehör från det internationella basketbollförbundet Fiba. 

Sedan tidigare är det klart att man får klara sig utan både Regan Magarity och Kalis Loyd. Nu kommer nästa stora smäll.

WNBA-proffset Amanda Zahui har testats positivt för för covid-19. 27-åringen skulle ha anslutit till truppen på Kreta där resten av landslaget nu förbereder sig för helgens möte när provsvaret kom under onsdagen.

– Ni vet hur mycket jag älskar att spela för Sverige och jag kommer verkligen sakna att kliva in på planen. Jag får heja hemifrån tillsammans med alla svenska fans, jag vet att tjejerna kommer att göra oss stolta och bring the heat, säger hon.

Landslaget hoppas fortfarande på Louice Halvarsson som testat negativt men uppvisat symtom.

– Vi måste spela den bästa matchen vi kan med de tolv spelare vi har. Men det börjar med försvaret. Alla vill spela med högt tempo men om du inte spelar försvar kommer det inte finnas några chanser att springa, säger förbundskapten Marco Crespi till basketförbundet.expressen

Related posts

lämna en kommentar