Manchester Uniteds oro för Mason Greenwood. Corona kan ha påverkat


Anfallaren gjorde totalt 17 mål på 49 tävlingsmatcher för Premier League-giganten förra säsongen. Karriären peakade för Mason Greenwood när han för första gången blev uttagen till det engelska landslaget av förbundskapten Gareth Soutgate. 

Men äventyret blev till mardröm. 

Greenwood hamnade i en stor skandal tillsammans med Manchester City-stjärnan Phil Foden. I samband med Nations League-mötet mot Island i september bjöd talangerna två tjejer in till ett hotellrum, vilket fångades i ett filmklipp som spreds på sociala medier. Konsekvenserna blev att båda två hemskickades av förbundet för att ha brutit mot Islands hårda coronarestriktioner. 

”Arbetsinsatsen var inte tillräckligt”

Sedan dess har Mason Greenwood missat ett par matcher i Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer har tidigare fått frågor om 19-åringens frånvaro och valde att skylla på en skada. 

Nu rapporterar The Athletic att Manchester United och Solskjaer ska vara ”djupt oroade” över Greenwoods negativa utveckling och har bland annat valt att pausa förhandlingarna om ett nytt kontrakt. 

”Anledningen till att Mason Greenwood missade Uniteds segermatch mot Everton beror på disciplinära skäl under ett träningspass. Hans arbetsinsats på träningspasset dagen före matchen var inte tillräckligt och gjorde att han inte blev uttagen i matchtruppen”, skriver The Athletic. 

Corona kan ha påverkat

Klubben ska även vara bekymrad över 19-åringens aktiviteter utanför fotbollen och The Athletic pekar ut tre områden som United anser vara ett problem för Mason Greenwood: 

Om han får tillräckligt med sömn 

Hans immunförsvar

Fokusnivån 

Ole Gunnar Solskjaer har tidigare uttryckt stort oro kring unga spelarnas hälsa i samband med coronapandemin som tvingar dem till att vara isolerade själva. Ett problem som Manchester United anser ha påverkat den unge supertalangen.  

– Det gäller att följa myndigheterna, men fotboll är så viktigt för den mentala hälsan, för samhället och för spelarna, har United-tränaren tidigare sagt.  expressen

Related posts

lämna en kommentar