Ilari Melart hjälte för Växjö mot Örebro


Han öste in mål under försäsongen. Men i SHL skulle det ta 13 matcher för Växsjös unge amerikan Jack Drury att bryta måltorkan när han satte 1-0 hemma mot Örebro. 

– Det var ett mål som gör att jag kan hålla i klubban lite lättare, inte så spänt. Vi spelar okej även om vi kan bli bättre. De är snabba och vi måste få fast pucken mer offensivt, säger Växjös Jack Drury.

En som inte har problem med att hitta nätet är Växjös storvuxne back Ilari Melart. Tvärtom. Efter ett personligt rekord med 12 mål under sin debutsäsong i Lakers har 31-åringen inlett årets säsong på samma bana. 

Efter en oavgjort första period klev backen in och dunkade upp 2-1 till hemmalaget i den andra perioden. Han tredje mål på lika många matcher.

– Det känns kul att få lite fler mål än tidigare i karriären, det var bra att byta till nummer 11 när jag kom till Växjö, säger en leende Ilari Melart till C More.

Örebro skulle komma tillbaka ännu en gång innan andra perioden var över när Emil Larsson spräckte målnollan för säsongen. Men Ilari Melarts kväll var inte över.

I förlängning följde backen med upp och satte avgörandet efter en sidledpassning från Jakob Forsbacka-Karlsson. 

– Det är inte så många gånger jag har gjort två mål i en match, så det känns skönt. Det var tajt match, inte den bästa för säsongen. Men det måste inte alltid vara så vackert, säger Melart.expressen

Related posts

lämna en kommentar