Hotade att skjuta poliser och spränga sitt hus – nu åtalas Hoforsmannen


Det började onsdagen den 21 oktober när Kronofogden kom hem till Hoforsbon för att genomföra en utmätning av en bil som han äger. Mannen blev aggressiv mot tjänstemännen, satte sig i en annan av sina bilar, backade in i tjänstemännens bil och försvann från platsen.

Han anhölls i sin frånvaro, misstänkt för hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och olovlig körning.

På lördagen samma vecka kom polisen till mannens bostad för att gripa honom. När de tog sig in, hotade mannen att skjuta. I samband med den situationen avlossade polisen ett varningsskott.

Mannen greps och polisen spärrade av fastigheten, för att den skulle undersökas av tekniker under söndagen.

Han är väldigt arg på polisen

Under lördagsnatten väcktes dock misstanke att det kunde finnas sprängmedel i fastigheten. Vid gripandet ska man sagt att han ställt i ordning dynamit i bostaden. Det ledde till att bostadsområdet spärrades av och ett 30-tal hus evakuerades. Nationella bombskyddet undersökte fastigheten, men de kunde hitta något och avspärrningarna hävdes.

Nu åtalas mannen för förgripelse mot tjänsteman, tre fall av hot mot tjänsteman, olovlig körning och falskt larm. Kammaråklagare Micael Dahlberg har till tidningen tidigare sagt att mannen är i ekonomiskt trångmål och mår dåligt.

– Han är väldigt arg på polisen, sa han.

Mannen förnekar samtliga brott.

LÄS MER: Stor polisinsats i Hofors – boende evakueradesarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar