Henrik Stensons form inför Masters: “Spelat ruttet”


Henrik Stenson spelar US Masters för 15:e året i rad.
Men all erfarenhet till trots ger han sig inte särskilt stora segerchanser.
– Vi har ju spelat ganska ruttet, egentligen hela hösten, säger han till TT.

Foto: TT

LÄS MER: Superguide inför Masters – Augusta National hål för hål

Faktum är att Henrik Stenson inte missat en enda majortävling de senaste 15 åren. Ingen annan i Mastersstartfältet har en längre pågående svit.
Denna vecka är han ensam svensk på Augusta National, men trots det är det inte guld och gröna skogar för svensken som missat kvalgränsen i de flesta tävlingarna under hösten.
Dessutom har han störts av en ömmande häl sedan han trampat snett i en pickle ball-match – något som tvingade honom bryta tävlingen på Bermuda för ett par veckor sedan.
– Resultatmässigt har vi väl inga förväntningar alls. Vi ligger ju inte i någon fas för att prestera, det kan man inte säga. Jag har ju inte svingat klubban bra på ganska länge.

LÄS MER: Här hittar du allt om US Masters

”Har inte jobbat på rätt grejer”

Coronapandemin har medfört att både British Open och Ryder Cup skjutits på framtiden. Stenson berättar för TT att 2020 har blivit något av ett mellanår i slutet av karriären.
– Så känner nog alla. Med jobb och skolor och munskydd och inställda semestrar och att inte träffa folk. Sedan känner jag absolut inte att jag har legat på latsidan, men jag har uppenbarligen inte jobbat på rätt grejer och på rätt sätt.
– Nu handlar det om att hitta rätt väg för att komma in bra i nästa säsong. Alla de där tävlingarna (British, OS och Ryder) är ju tillbaka nästa år och finns med på radarn, säger Stenson.

Som bästa placering i Masters har Stenson en femteplats från 2018.
Kanske kan han hitta formen redan denna vecka och slipa på placeringen.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

expressen

Related posts

lämna en kommentar