Han värvades till Värnamo – med hjälp av Simon Thern | Ettan


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

2017 värvades Johan Lassagård från moderklubben Vinberg till Falkenbergs FF.

Han missade nästan hela 2018 på grund av en korsbandsskada men var tillbaka i allsvenskan 2019.

– Hela våren var jag med i truppen och jag fick även hoppa in mot Djurgården. Sedan var jag inte riktigt med i planerna för att få så många minuter, så då tittade jag mig runt för en utlåning, säger Lassagård i Ettanpodden.

Han kom i kontakt med IFK Norrköpings Simon Thern.

– Vi har gemensamma vänner så jag kom i kontakt med Simon och han frågade om Värnamo skulle vara intressant för mig, säger Lassagård.

– Jag ville ha hjälp att titta om det fanns något lag som skulle kunna erbjuda mer speltid eller någon som skulle vara intresserad av mig. Då snappade Simon upp det och sa att det fanns en plats i IFK Värnamo om det var intressant. Jag litade ganska bra på Simon och Jonas så då föll valet på det.

”Mest kunniga tränare jag träffat”

Jonas är alltså den tidigare landslagsstjärnan Jonas Thern som numera är tränare IFK Värnamo i Ettan Södra.

Att han tränade laget var en stor anledning till att Johan Lassagård valde att först gå på lån dit under hösten ifjol, och sedan göra en permanent övergång inför den här säsongen.

– Han är den mest kunniga tränare jag träffat på. Han har gett mig mycket ansvar, är väldigt rolig och en jättestor profil, säger Lassagård.

– Han påminner oss gärna om att han har 75 landskamper och allt möjligt. Det är han som vet mest, och det är det väl oftast. Hans storhet är att han blandar väldigt mycket kunskap och en väldigt hög kravbild på oss med väldigt mycket humor. Det blir en väldigt stark grupp.

Den gruppen leder i skrivande stund Ettan Södra med tre omgångar kvar att spela, men har samtidigt förlorat de fyra senaste matcherna och tappat mark i toppen.

Kommande helg ställs Värnamo mot Landskrona i en seriefinal som sänds på SportExpressen Play med start 17.00 på söndag.

 

LÄS MER: Stor intervju med Jonas Thern: ”Älskar det här, det känns helt rätt för mig”

 

I Ettanpodden berättar Johan Lassagård även om sin resa som fotbollsspelare, den tunga korsbandsskadan och när han fick ett oväntat samtal från U21-landslaget.expressen

Related posts

lämna en kommentar