Charlotte Kalla isolerad – visade upp symtom på covid-19


På onsdag samlas skidlandslaget för träningsläger och primärupptakt i Bruksvallarna. 

Men en stjärna finns inte med. 

Charlotte Kalla har visat förkylningssymptom i form av ont i huvudet och lätt feber. Hon har sedan dess varit isolerad i väntan på ett provsvar. Hon har även haft en tät kontakt med landslagsläkaren Per Andersson. 

– Charlotte har följt alla rutiner som vi satt upp men ändå sannolikt blivit smittad, säger landslagets läkare Per Pliggen Andersson i ett pressmeddelande.  

”Allmäntillstånd är gott”

Den 33-åriga storstjärnan kommenterade: 

– Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott. Jag är optimistisk och hoppas på ett snabbt tillfrisknande. Jag håller mig strikt till de smittskyddsregler som gäller och undviker kontakt med andra människor, säger Kalla. 

Landslagsledningen meddelar samtidigt att övriga i laget är friska och har inte uppvisat några symptom. 

– Först och främst hoppas vi att Charlotte snabbt ska bli frisk och må bra. Med hänvisning till det förändrade smittläget så kommer vi att se över våra rutiner och riktlinjer tillsammans med vår landslagsläkare. Vidare förbereder vi för säsongsstart, följer utvecklingen noga och vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs för att kunna genomföra träningsläger och tävlingar på ett så säkert sätt som möjlighet, säger landslagschef Anders Byström.expressen

Related posts

lämna en kommentar