Anel Ahmedhodzic kritiseras av Bosniens förbund – efter landslagsbeslutet


Kort efter att Malmö FF tog hem SM-guldet på söndagen stod det klart att Anders Christiansens testats positivt för covid-19 och firandet fick ställas in. Bara några dagar senare var det tänkt att spelarna med landslagsuppdrag skulle ansluta till sina respektive samlingar. Men inte Anel Ahmedhodzic.

Beskedet att MFF-spelaren inte dyker upp på Bosniens samling kom som överraskning för landslaget, hävdar en talesperson från förbundet.

– Anel bekräftade för några dagar sedan att han skulle komma, han fick också flygbiljetter, och nu plötsligt har allt förändrats, säger talespersonen till Faktor.

I ett uttalande på förbundets hemsida, som publicerades under måndagskvällen, kritiseras Ahmedhodzic:

Det här beteende är minst sagt fel och oansvarigt, särskilt eftersom information om hans frånvaro från den här samlingen redan har dykt upp offentligt, från människor nära Ahmedhodzic.

I det här fallet fanns det ingen patriotism som det gjorde tidigare, liksom respekt för lagkamrater och staten, vars tröja borde vara helig för alla spelare.”.

Förklarar på Instagram

21-åringen förklarade senare på måndagskvällen beslutet att inte delta:

En spelare i mitt lag har testat positivt för covid-19 efter matchen i går, så jag kommer inte kunna ansluta till landslaget. Jag älskar att spela för Bosnien, mitt land, men i tider som dessa måste jag ta hänsyn till de riskerna och säkerheten för människor runtomkring mig”, skriver han i en story på Instagram.expressen

Related posts

lämna en kommentar