Misstänkt biltjuv i Strömsbro kopplas till väpnat bilrån på Söder


Natten mellan torsdag och fredag vaknade Mika Taajoranta och Anna Berg av att den stora fönsterrutan bredvid entrédörren i deras villa krossades med en gatsten.

Trots att Mika Taajoranta omedelbart tog upp jakten på de två biltjuvarna lyckades de försvinna från platsen i familjens Audi. Polisen fick stopp på färden genom att lägga ut en spikmatta på E4 norr om Uppsala och de två misstänkta biltjuvarna tog till flykten till fots men kunde gripas en stund senare.

I söndags hölls häktningsförhandling mot de båda männen, som båda är kända av polisen sedan tidigare. En av dem erkände utan omsvep bilstölden i Strömsbro, och försattes efter häktningsförhandlingen på fri fot. Den andre nekar till brott. Det är också han som misstänks för bilrånet den 4 november där en man i 50-årsåldern blev misshandlad och under vapenhot tvingad att lämna ifrån sig nycklarna till sin bil.

– Det finns i vart fall sannolika skäl att koppla honom till biltillgreppet under vapenhot på Centralgatan, säger kammaråklagare Therese Stensson.

De tre män som dömdes för bilbränderna i Sätra har även dömts för den här sortens bilstölder. Finns det någon koppling?

– Det finns tidigare brottslighet på båda de misstänkta, men ingen koppling till de personerna så vitt känt, säger Therese Stensson och fortsätter:

– Det blir ju lite speciellt när det är så synnerligen planerat.

Har de sagt något i förhör om de har rekat inför bilstölden?

– Den som nekar har inte sagt så mycket alls. Den andre har inte heller gått in på den typen av detaljer, säger Therese Stensson.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar