Mångfaldspriset tar sats mot nästa år: “Måste fortsätta jobba hårt”


Tillväxt, demokrati, delaktighet och social hållbarhet. Det var några av frågorna som diskuterades under måndagen när Mångfaldspriset Gävleborg anordnade en digital pressträff med seminarium.

– Det finns en myt om att man i Norrland är skygg, håller sig lite ensam och inte är så inbjudande. Den stämmer inte. Gävleborg är i toppen i Sverige när det kommer till evenemang som är inkluderande och som står för mångfald, berättade landshövdingen Per Bill under den digitala pressträffen.

Med anledning av coronapandemin så fick alla deltagare sitta på egen ort under det timmeslånga seminariet. Tanken var ursprungligen att mötet skulle hållas på plats vid Orbaden Spa och Resort. En av deltagarna var Orbadens vd Helene Åkerström Hartman.

– Förra sommaren hade vi 13 olika nationaliteter som jobbade hos oss, och det har varit väldigt viktigt för oss i vår utveckling framåt, berättar hon.

Förutom diskussionerna om framtida utmaningar så startades arbetet inför mångfaldspriset 2021 upp.

– Mångfald handlar om att få olika perspektiv på saker och ting. För att få mångfald måste man jobba med inkludering. Det är något av det jag anser är det viktigaste i det här. Att vara inkluderande är helt avgörande om man vill få de bästa människorna till sitt företag, sa Johan Kerstell personaldirektör vid Sandvik AB.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar