Malmö FF pikar konkurrenterna efter guldet: ”Har inte peakat”


Tio poängs serieledning med tre matcher kvar att spela.

När guldet säkrades hade inget lag gjort fler mål i serien, inget hade släppt in färre.

Men Malmö FF tittar mot nästa år ser man bara större möjligheter och potential.

– Det är klart vi ska vara glada över ett guld, men vi kommer aldrig vara nöjda bara för att vi vinner, säger mittfältare Oscar Lewicki och pekar på det faktum att MFF under Jon Dahl Tomasson ännu bara är i början av något nytt.

– Det känns inte som att vi fått ut allt. Det känns som att vi har mer i oss än vi har visat. Det har varit lite upp och ner, även om vi tycker att vi har blivit stabilare och stabilare ju längre säsongen har gått, särskilt i försvarsspelet.

Lewicki får medhåll av Jo Inge Berget som nu vann sitt tredje SM-guld med Malmö FF.

– Vi har mer att ta fram med det här laget. Vi har gått från ett sätt spela fotboll i fjol till ett annat sätt att göra det i år och det har inte gått av sig själv. Det har gått lite upp och ner och det är inte alltid att så mycket har stämt, säger Berget och fortsätter.

– Jag tycker att i det spelet som vi försöker få till nu har vi mycket att förbättra. Det är inte så att vi har peakat direkt. Vi har mycket mer att ta fram, inte bara vi gamla utan också de unga som står och knackar på dörren.

MFF: Vi kan dra ifrån ytterligare

Även målvakten Marko Johansson ser möjligheter att dra från de allsvenska konkurrenterna ytterligare nästa år.

– Om vi fortsätter med vårt spel, det vi har nu, och fortsätter med det nästa år och kan utveckla vissa pusselbitar som kan förbättras så blir vi väldigt svårslagna även nästa år, säger Johansson som menar att tränarna har svaret på vilka pusselbitar det handlar om.

– Det får Jon och ledarstaben tänka på. Vad som kan utvecklas, vad som kan bli bättre, vad som behövs. Gör vi det så kommer vi bli ännu svårare att slå nästa år.

Vilket lag tror du blir största hotet nästa år?

– Det vet jag inte. Det är en mycket svår fråga. Nästa lag är tio poäng bakom. Det är svårt. Det är så olika hela tiden.

Också Oscar Lewicki har svårt att peka ut en främsta utmanare 2021.

– Der är svårt. Det har varit en speciell säsong med otroligt låga poäng på de andra lagen.

– Det är klart vi ska vara glada över ett guld, men vi kommer aldrig vara nöjda bara för att vi vinner. Vi vill bli bättre hela tiden, säger Oscar Lewicki.expressen

Related posts

lämna en kommentar