Kim Nilsson om framtiden – kontrakt med Kalmarsund går ut


När Kim Nilsson återvände från schweiziska Grasshoppers till svensk innebandy valde Kalmarsund att köpa loss Ölandssonen från AIK. Övergångssumman blev den högsta någonsin i sporten: 1,4 miljoner kronor.

Det var 2016.

Snart fem år senare är Kim Nilsson inne på sitt sista år på kontraktet.

Och han har imponerat stort med 18 poäng på sex matcher.

– Det är klart att han gör sin bästa säsong när kontraktet går ut. Det är klassiskt. Kolla ”Mackan” (Marcus Johansson) i fjol då han gjorde sin bästa säsong. Egentligen ska man ha alla på utgående kontrakt, då tar man SM-guld, säger Kalmarsunds sportchef Adam Kallenberg.

Vill få klart med nytt kontrakt före slutspelet

Kallenberg meddelar att parterna så smått har börjat prata om ett nytt avtal.

– Vår och Kims ambition är att han vill vara med på det han har påbörjat. Vi vill göra klart med honom så fort som möjligt. Det ska inte behöva gå 600-700 avsnitt av ”Hem till gården” innan man är överens.

Kim Nilsson känner samma sak. Han vill ha framtiden bestämd innan slutspelet drar i gång i mars.

– Jag vet hur mycket fokus det kan läggas på det annars. Därför vill man få det klart ganska fort så vi kommer kämpa hårt för att hitta en bra lösning. 

Han slog igenom redan som tonåring och har under 2020 fyllt 32. Trots en lång karriär på högsta nivå har Kim Nilsson inga planer på att lägga av.

– Jag har alltid sagt att om jag får hålla mig frisk och skadefri kommer jag ta ett år i taget. Jag känner mig fin nu och så länge det är kul vill jag köra på högsta nivå. Jag vill spela i SSL. När jag känner att det tar för mycket tid och det är jobbigt att gå och träna då kommer jag inte ge det en chans till. Nu tycker jag det är kul. Det händer mycket i Kalmarsund. Sedan vill man inte sluta så här, när det inte är publikfest.

Inga SSL-klubbar har hört av sig

Dessutom flyttades VM i Finland fram från kommande vinter till nästa. Ett givet mål för Sveriges främste poängplockare (192) någonsin.

– Jag har ambitioner att fortsätta karriären och satsa i landslaget. Vi har förlorat de senaste finalerna och det sitter i. Man har revanschlusta.

Bara Kalmarsund som gäller för din del?

– Mycket ska till och klaffa om jag ska flytta inom Sverige. Jag har byggt hus här och dottern har börjat skolan. 

Några andra SSL-klubbar som hört av sig?

– Nej, de tänker väl att jag sitter på ett 20-årskontrakt eller något, säger Kim Nilsson med ett skratt.

Bara en klubb har hört av sig. Men inte för att göra ett regelrätt värvningsförsök.

– Jag håller kontakt lite med presidenten i Grasshoppers. Annars har jag fått lugn och ro.

Skrällen: Kalmarsund leder SSL 

Familjen har en nyckelroll i Kim Nilssons fortsätta satsning. Får de bestämma helt på egen hand kan vi få se mycket av forwarden i SSL det kommande decenniet.

– Jag hoppas få förtroende från alla nära och kära, men de vill nog att jag spelar i tio år till om jag känner dem rätt, säger 32-åringen.

Kalmarsund leder överraskande innebandyns SSL efter sex spelade omgångar. Du ser allt från världens bästa liga på SportExpressen Play.

 

LÄS MER: Hyllas: ”Finns ingen spelare som är nära honom”
LÄS MER: Domen: Stjärnan stängs av efter skrevträffen
LÄS MER: Borgström: Läget är samma som för Trump

Vann toppmötet mot Falun med 6-3 efter fem mål av succékedjanexpressen

Related posts

lämna en kommentar