En anhållen efter söndagens pistolhot i Hofors – polisen söker ytterligare en misstänkt


En kvinna ska vid 18-tiden ha larmat polis efter att ha blivit hotad med vad som av polisen senare uppges vara en pistol.

Det leder till en stor insats där regionala insatsstyrkan kallas till platsen.

– Vi tar alltid hjälp av dem när det finns ett misstänkt vapen med i bilden, säger Mikael Hedström, presstalesperson hos polisen.

På en annan adress i centrala Hofors grips därefter en man i 35-årsåldern. Personen är skriven på en tredje adress på orten. Han anhölls sent på söndagskvällen misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

– Personen är inte helt okänd för oss, vi har haft med honom att göra sedan tidigare. Mer vill jag inte säga utan hänvisar till åklagare, säger Hedström.

Enligt uppgifter till tidningen sökte polisen under måndagen efter ytterligare en misstänkt som kan vara inblandad. Även det en man med lokalanknytning och tidigare kriminell bakgrund. När artikeln skrevs fanns inga uppgifter om att personen skulle ha hunnit gripas.

Från åklagarhåll är det under måndagen Micael Dahlberg som finns tillgänglig för frågor.

Den som har utsatts ska vara en kvinna född samma år som den anhållne. Hon ska inte vara bosatt i Hofors och det är oklart om de båda känner varandra sedan tidigare.

– Jag är inte så insatt eftersom jag inte jobbar med det här ärendet själv. Åklagaren som är lottad på det var den som jobbade i natt, så han är hemma och sover nu, säger Dahlberg.

Senast vid lunch på onsdag ska beslut tas om den frihetsberövade mannen ska begäras häktad eller inte.

Har du något mer du vill berätta? Tveka inte att kontakta oss.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar