Det händer måndag 9 november: Promenader, Träffpunkt med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Träffpunkt för seniorer: Kl. 10-12 Samvaro med fika på Kaplansgatan 10, anmälan obligatorisk tel. 026-179765. Ingen Drop-in. Kl. 13-15 Samvaro med fika på Kaplansgatan 10, anmälan obligatorisk tel. 026-179765. Ingen Drop-in.

Träffpunkt för seniorer: Kl. 10 Träffpunkt för seniorer anordnar promenad i Boulognerskogen. Träff vid Milles änglar. Kl. 13-15 Träffpunkt för seniorer Brunnsgatan 59 öppet för samvaro med fika. Anmälan obligatorisk 026-179771, ingen Drop in.

Strömsbro: Kl. 10:00 Barnvagnspromenad med sångstopp i Strömsbro. Lekparken vid Magasingatan/Brännerigatan. I Körrummet, Strömsbro kyrka. Kl. 16:00 Barnkören Diamanterna för årskurs 1-3. I Strömsbro kyrka. Kl. 16:00 Juniorkören Abantwana. I Strömsbro församlingshus. Kl. 18:00 Ungdomskören Vox Nova.

Mariakyrkan i Sätra: Kl. 13:00-14:30 Promenera tillsammans. Samling i Mariakyrkans nedre ingången, mot bäcken och promenerar sedan tillsammans på säkert avstånd mellan varandra. Gemensam fika utomhus efteråt där kyrkans personal bjuder på kaffe. Medtag eget fikabröd. Ingen föranmälan utan du är välkommen när du kan och vill.

Anonyma Ensamma: är en gemenskap av kvinnor och män som delar sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka med varandra för att söka lösa sitt gemensamma problem – ensamhet. Det enda villkoret för att delta i AE är en uppriktig önskan om fler och varaktiga relationer. Vi träffas varannan måndag kl 18-20 i Kyrkans hus, Kaplansgat 1.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

God man: Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

16:00 Flykten över gränsen

18:30 Parasit – Svart/vit version

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

13.00 – 14.00 Seniorradion. Seniorblues med Sven Erik Lundberg.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Kulturhuset: Inger Häll visar Akvarellmålningar och Olja, Kulturhuset Gävle, Hamiltongatan 1. Pågår 21 oktober till 18 november. Öppettider: Må – Fr: 10 – 16, Lö: 10 – 21.

Galleri Brynästorget: visar Helena Linders utställning ’Som poesi och drama’ med måleri och collage. Utställningen pågår tom. 22/11. Öppet idag kl 10-16. Guidad visning alltid tisdagar, onsdagar, fredagar och helger kl 13. Välkommen – vi försöker hålla avstånd och följer FHM:s rekommendationer!

Bomhus bibliotek: Fotograf Anna Nygren. Anna hittar ofta sina fotomotiv hemma i Älvkarleby. Även om hon promenerar samma vägar och stigar, hittar hon nya motiv. Ibland åker hon iväg till ett utflyktsmål, gärna en nedlagd industrimiljö, men också både gamla och moderna byggnadsverk av olika slag. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

HOFORS

Galleri Boken: Ulrika Muller, Målningar. Galleri Boken Biblioteket Skolg 11. Utställningsperiod: 24/10 – 13/11. Max 5 besökare åt gången i galleriet. Öppet mån-ons kl. 10-18, fred kl. 10-18, med reservation för ändringar.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Förskoleutställning. Kommunens förskolor ställer ut alster på temat Stina Wirséns bilderboksvärld. De har läst boken ”Vem finns” och andra böcker av Stina Wirsén. Ett samarbete mellan biblioteket och förskolan. Utställningen pågår till 14 november. Biblioteket i Skutskär kl 10-19.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar