Conrad Lugauer stängs av efter bråk efter V75-lopp


V75-4 på Eskilstuna var även en Breeders Crown-final för treåriga ston med 800 000 kronor i förstapris.

Själva loppet blev odramatiskt, favoriten Eagle Eye Sherry med Björn Goop ledde från start till mål och vann enkelt.

Men längre bak i fältet skedde desto mer dramatik.

Conrad Lugauer körde hästen Maggiore, som från ett dåligt startspår aldrig var med och slogs om de främsta placeringarna.

På den sista bortre långsidan försökte Lugauer avancera med sin häst men fick sent svar i tredjespår av Carl Johan Jepson bakom hästen Hill’s Angel.

Tacklade hästen

Varken Maggiore eller Hill’s Angel tjänade några pengar i loppet, men efter mål ska Lugauer enligt riksdomaren Jan Törnqvist ha varit fly förbannad.

Han ska enligt Törnqvist ha tacklat till Jepsons häst som hamnade på innerplan.

Conrad Lugauer dömdes även för felaktig drivning och totalt straffades han med avstängning till 26 december och 64 000 kronor i böter.

”Jag blev sur”

Till Trav 365 säger Lugauer: 

– Jag blev sur. Det är 1,6 miljoner kronor i förstapris och det är en kusk som inte uppför sig. Jag skällde på Carl Johan och körde på hans vagn. Jag gjorde en grej som inte var okej. Körde på vagnen. Jag är inte stolt över det, men det var inte riktigt professionellt av honom att gå ut mot mig. Jag kunde ha hållit käften och åkt av, men det är väl sport?

– Jag tycker det är bedrövligt att han inte får något straff, sen ska jag få i princip dödsstraff. Domarna har sitt reglemente, men man måste ju även ha lite fingertoppskänsla. Som i fotboll, ska han ha rött kort eller inte? Man måste ju se vilka händelser som inträffat innan.

Carl Johan Jepson fick ingen bestraffning av bandomarna.expressen

Related posts

lämna en kommentar