Nabil Bahoui avgjorde derbyt mot Djurgården


Det vankades säsongens sista Stockholmsderby när Djurgården tog emot AIK på Tele 2 arena. 

Första halvleken var en chansfattig sådan som och det dröjde ända fram till matchminut 43 innan det small till. 

Sebastian Larsson kapade Fredrik Ulvestad bakifrån och ett mindre bråk bröt ut. AIK-mittfältaren fick ett gult kort av domaren Kaspar Sjöberg och Ulvestad menade i halvtid att Larsson går in för att skada honom. 

– Han kommer bakifrån och går in för att skada mig. Jag ser inte honom men han kommer med kraft, det gör ont men det går att gå, säger Ulvestad. 

AIK fortsätter vinna

I den andra halvleken tog bortalaget över matchen och Paulos Abraham hade ett jätteläge men avslutet gick tätt utanför. 

Med kvarten kvar fick inbytte Nabil Bahoui bollen strax utanför straffområdet. 29-åringen drog i väg ett skott som styrdes via Djurgårdens mittback Jacob Une Larsson och in i mål. AIK-stjärnan firade målet genom att springa rakt mot kamera och gestikulera att det ”snackas”. 

– De som vet, de vet. Jag är glad för lagets och fansens skull. Jag har fått ta så mycket skit. Jag har blivit smutskastad. Jag har familj och barn och har sagt att inte göra media den här hösten, säger matchhjälten. 

Djurgården forcerade mot en kvittering men kom aldrig till några heta målchanser och matchen slutade 1-0. AIK:s superform fortsätter och laget har nu inte förlorat sedan augusti. För Djurgården innebar förlusten att man tappar tre mycket värdefulla poäng i jakten på en Europaplats. DIF ligger två poäng bakom Häcken med tre matcher kvar att spela. expressen

Related posts

lämna en kommentar