Mix Diskerud positiv inför mötet med gamla klubben IFK Göteborg


HIF ställs mot IFK Göteborg i en match där utgången har stor påverkar på den allsvenska bottenstriden som båda lagen är inblandade i. Säsongen har varit tuffast tänkbara för Helsingborgs IF. Skadorna har avlöst varandra och flera spelare i laget har varit smittade av corona.

För Mix Diskerud fick tiden i klubben en omtumlande start då han på Twitter, efter en 3-0-förlust mot Varberg, uttryckte att det enda positiva med den matchen var att ett lag från Västkusten hade vunnit.

När Diskerud blickar tillbaka på det som passerat av 2020 är han ändå positiv.

– Vi spelar fotboll först och främst för att det är kul. Om man börjar känna ångest så är det inte roligt att spela. Jag får träna varje dag med fina kompisar på Olympia. Det är så klart tungt att vara där vi är i tabellen, det ligger i bakhuvudet hela tiden i vardagen. Men man kan inte gräva ner sig för djupt, det gäller egentligen allt i livet.

– Men ja, jag vet så klart hur viktig matchen är, säger han och syftar på det som händer klockan 17.30 på Olympia på söndagskvällen.

HIF mot Blåvitt i ödesmatch

På ena sidan står Mix Diskeruds nuvarande lag Helsingborgs IF. På andra sidan står hans tidigare lag IFK Göteborg.

– Inför säsongen hade jag inte önskat att varken vi eller Göteborg skulle ha varit där nere i tabellen. Men det är inget jag kan tänka på nu, vi ska spela match och då är det bara seger som gäller.

Kontraktet med HIF löper ut efter säsongen och Mix Diskerud vill inte prata om vad som händer nästa år. Oavsett om han stannar eller flyttar, och oavsett om HIF klarar sig kvar eller åker ur, så kommer han minnas 2020 med glädje.

– Det har varit ett så konstigt år men man lär sig saker av det också. Man har inte kunnat leva ett så socialt liv som man är van vid men jag uppskattar verkligen omklädningsrummet här, det finns en väldigt bra stämning och kultur här i klubben och jag har skaffat mig vänner som jag hoppas kunna ha kvar livet ut.

Lider med ”Paka”

Sådana vänner har Mix Diskerud i IFK Göteborg också. En av dem är Patrik Karlsson Lagemyr som skadade sig i senaste matchen, har opererats och kan spela igen tidigast nästa höst.

– Om det finns en person i hela världen som jag inte önskar en skada så är det han. Han har haft så mycket svårigheter och jag vet hur mycket fotbollen betyder för honom. Han har kämpat hårt för att komma tillbaka gång på gång. Som medmänniska känner jag att det är otroligt trist.

– Ur aspekten att vi ska spela mot dem så är det bra för oss att han inte kan vara med, det säger jag som en komplimang till honom för han är en väldigt bra fotbollsspelare.

Hyllar HIF-supportrarna

Kort efter beskedet om Lagemyrs skada meddelade IFK Göteborg att även August Erlingmark missar matchen eftersom drabbats av corona. På grund av pandemin tillåts inga publik på söndagens match. Under lördagens träning samlades däremot HIF-supportrarna för att visa sitt stöd.

– När man hör dem och ser dem stå där i en och en halv timme, och när de kommer med tifo som de gjort, då förstår man hur mycket det här betyder för dem. Jag ska verkligen försöka ge något tillbaka.expressen

Related posts

lämna en kommentar