Martin Olsson deppad efter förlusten: ”Tungt att snacka”


Första smockan kom redan före avspark i ångestmötet med IFK Göteborg. Kalmar skrällde i Örebro och skickade ner gled HIF på jumboplatsen.

Nästa smäll kom i första halvlek när Emil Holm nickade in sitt första allsvenska mål bakom Alexander Nilsson. En klockren träff som däckar HIF.

Martin Olsson är bedrövad efteråt. När alla spelare och ledare lämnat slagfältet dröjer han kvar på Olympia.

– Det är tungt att snacka nu, säger den landslagsmeriterade backen.

– Alla har gått hem. Jag har själv suttit kvar i omklädningsrummet. Det är många tankar som går i huvudet. Man tänker på vad man kunde gjort annorlunda.

Helsingborg forcerade för att få in en kvittering. Man kom dock aldrig närmare än en klockren ribbträff av Anthony van der Hurk när klockan stod på 93 minuter.

– Vi har tränat på avslut sista veckorna. Men bollen vill inte gå in på matcherna. Det är mycket frustration i det, säger Martin Olsson.

Mellberg: ”Läget är tufft”

Lagkaptenen är nedstämd men säger att han känner stödet från fansen när han går runt på stan

– Man kan inte gå ner sig även om det är en riktigt tung förlust. Vi behöver representera Helsingborg på ett bättre sätt.

HIF, som har två poäng upp till kvalplats och fem till fast mark, avslutar mot Elfsborg (borta), Falkenberg (hemma) och Norrköping (borta).

Hur ska ni lösa krisen?

– Vi har tre matcher kvar, det är nio poäng att spela om. Det gäller att vara positiv och inte ge upp. Vi måste ha tron kvar, säger Martin Olsson – och avslutar:

– Vi kommer att köra in i det sista. Förhoppningsvis kommer det att räcka. Nu får vi ett landslagsuppehåll där vi kan återhämta oss mentalt.

HIF-tränaren Olof Mellberg har tom blick när han sammanfattar situationen:

– Läget är tufft. Vi hade sett fram emot tre poäng i dag. Vi är i en tuff situation. 

Han låter närmast uppgiven efter den blytunga smällen:

– Vi måste vinna fotbollsmatcher, annars är det kört.expressen

Related posts

lämna en kommentar