Marit Björgen köper lyxvilla i Holmenkollen


Det är norska Finansavisen som uppger att paret, som har två barn tillsammans, investerat i en tvåplansvilla på 259 kvadratmeter för runt 15 miljoner svenska kronor. Från villan har Marit Björgen, av bilderna publicerade i Finansavisen att döma, en bedövande vacker utsikt över Holmenkollens skogsområde och Oslofjorden. 

Björgens nya hus ligger bara 50 meter från hennes gamla, och har därmed fortsatt nära till vännen och före detta landslagskollegan Therese Johaug, som också är bosatt i Holmenkollen. 

Marit Björgen köper hus i Holmenkollen

Holmenkollen är inte ett av den norska huvudstadens mest attraktiva bostadsområden, men de längdskidåkare och skidskyttar som bor där har förstås andra prioriteringsområden än den generiske norske husspekulanten. Mäklaren menar enligt Finansavisen att närheten till naturen var ett starkt införsäljningsargument i det här fallet.

Björgens nya hus ligger enligt Nettavisen endast 350 meter från Holmenkollens konstsnöspår – något hon lär använda flitigt i vinter för att skrapa ihop mil inför säsongen. 

Björgen meddelade i maj att hon gör comeback, efter att ha avslutat karriären 2018, den kommande säsongen. 40-åringen ska ge sig på långloppscupen och siktar på att vinna Vasaloppet, en satsning som görs med bröderna Auklands Team Ragde. 

– Jag är nyfiken på att lära mig något nytt och ha något konkret att arbeta mot, sa Björgen då, och hyllades av Therese Johaug.

– Det är otroligt kul. Jag tror att hon har lust att ha ett mål att jobba mot i vardagen, på samma sätt som hon hade under hela sin karriär.

Bland Marit Björgens tidigare framgångar hittar vi bland annat åtta OS-guld och 18 VM-guld. 

Så här ser Björgens nya hus utFoto: Skärmdump Nettavisenexpressen

Related posts

lämna en kommentar