Malmö FF:s kamp för att behålla guldhjälten Isaac Kiese Thelin


Malmö FF öppnade i rasande fart mot Sirius. Isaac Kiese Thelin spräckte nollan redan efter tre minuter och inledde guldjakten. 4-0-segern gör att titeln är säkrad och att MFF nästa säsong ska kvala till Champions League. Frågan är om det blir med eller utan Kiese Thelin.

Han säger själv att han är sugen.

– Vi har en diskussion, sen får vi se hur det går. Det är många parametrar som ska stämma. Just nu njuter jag av det här och sen får vi se. Det är ingen hemlighet att jag trivs bra här. Vi har i alla fall positiva snack, säger Kiese Thelin och nickar bort mot sportchefen Daniel Andersson.

Men det är fler parter som ska komma överens. Anderlecht kommer vilja ha betalt för anfallaren. Daniel Andersson kommenterar inte hur förhandlingarna går, men konstaterar:

– Det är ingen hemlighet att vi vill ha kvar honom.

MFF vill behålla Kiese Thelin

Anledningen är enkel.

– Det är bara att titta på hur han presterar. Första gången han var här så var det inte så lång tid men han passade bra in i vårt sätt att spela tillsammans med Markus (Rosenberg). Nu när vi har det här sätet att spela tycker jag att han passar extremt bra som nia. Han har alla ingredienser och är perfekt för den rollen.

Nu när guldet är klart, gör det att ni kan ta in något arbete i ett skarpare läge när ni vet att ni kan locka med Champions League-kval?

– Det är klart att det blir lättare när det finns ett Champions League-kval. Det drar ju. Spelare vill spela i Europa.

För Daniel Andersson väntar nu fortsatta diskussioner.

– Vi hoppas verkligen kunna hitta en lösning både med Isaac och med Anderlecht.

Kiese Thelin i skytteligaledning

Isaac Kiese Thelin har gjort 13 allsvenska mål för MFF i år och är därmed i delad skytteligaledning med IFK Norrköpings Totte Nyman.

– Jag har fått kontinuerlig speltid och förtroende från tränaren. Då brukar jag kunna leverera mål. Utan det starka lag vi har så hade jag inte kunnat prestera så här. Det är en mix av allt och jag har många bra spelare runt mig. Det är en tacksam uppgift att ligga där uppe och göra det jag är bra på, säger Kiese Thelin.

Vilken kontakt har du haft med Anderlecht under året?

– Ingenting. Det har bara varit fokus på Malmö. Vi har inte pratat någonting alls.expressen

Related posts

lämna en kommentar