Malmö FF vinner SM-guld för 21:a gången – efter seger mot Sirius


MFF saknade tränaren John Dahl Tomasson som är smittad av coronaviruset. Den danske tränaren bekräftade under veckan att han kommer att missa matchen där Malmö FF kan säkra guldet. Även gästande Sirius saknade Hjalmar Ekdal som även han är coronasjuk. 

Hemmalaget rivstartade matchen direkt och tog ledningen redan efter tre minuter när Isaac Kiese Thelin nickade in Sören Rieks inlägg. Minuter senare var det dags igen och den här gången var Anders Christiansens tur. Mittfältaren fick bollen strax utanför straffområdet och pangade in 2-0. 

Men Malmö FF stannade inte där. De öste på för att säkra guldfesten. Jo Inge Berget slog ett inlägg som Ola Toivonen var högst på och 3-0 var faktum, och då hade det endast gått en kvart. 

Malmö FF vinner SM-guld

Henrik Rydström hamnade minuter före halvtidsvilan i ordbråk med Malmös Jonnie Fedel. 

– Kom igen nu! Det är ju en solklar varning, varför ska du hålla på och försöka påverka varje domslut?, skrek Rydström. 

3-0 stod sig halvleken ut och Ola Toivonen var belåten: 

– Det var en väldigt bra start. Vi gick hårt från början och visste hur de skulle spela. Tycker att vi har varit farliga även efter 3-0. Det är bara fortsätta och inte släppa till något, säger anfallaren. 

Den andra halvleken var en lång transportsträcka till det stora firandet. Med kvarten kvar av matchen dundrade Eric Larsson ett skott från snävvinkel som letade sig hela vägen till bortre och som betydde 4-0. Resultatet stod sig och innebar att Malmö FF säkrar SM-guld med tre omgångar kvar. expressen

Related posts

lämna en kommentar