Hersley har tackat ja – Redhawks ute efter en back till


Patrik Hersley i Malmötröjan 2009. Foto: Bildbyrån

Igår kunde Kvällsposten avslöja att Patrik Hersley såg ut att nappa på Malmö Redhawks skarpa förslag.
Nu på lördagskvällen kommer uppgifter via Sydsvenskan på att man erfar att Patrik Hersley nu slutgiltigt bestämt sig. Det är uppgifter som även Kvällsposten har.
Om allt går som man hoppas på så spelar han derbyt mot Rögle på tisdag. Klubben hoppas även stärka backbesättningen med ytterligare en back på sikt.

Patrik Hersley har inte spelat i Malmö sedan våren 2011. Då skrev han ett kontrakt med Modo i elitserien. Det blev snabbt allsvenskt spel med Leksand, som blev starten på det stora, stora genombrott i karriären.
Där blev han SHL:s målfarligaste back och tog sig 2014 till KHL. Där har han varit sedan dess och snittat över en halv poäng per match.
Senaste säsongen blev det 22 poäng på 55 matcher för Spartak Moskva.
Tillsammans med fru och barn bor han i Hällviken och har de senaste månaderna tränat med Redhawks.
– Desto mer man varit mer, desto mer sugen blir man på att vara inne i ett lag. Och jag känner mig mer och mer inne i laget, sa Hersley till Kvällsposten igår.

Intresset från Redhawks sida har varit skarpt de senaste två-tre åren.
Den här veckan har Patrik Sylvegård valt att driva det till sin spets. Antingen kör vi nu, och du tar det budet vi kan erbjuda, eller så avslutar vi här och nu.
Därefter tog förhandlingarna fart.
Kvällsposten erfar att Hersley har nappat på ett bud för resten av säsongen med en enorm lönesänkning jämfört med vad värdet normalt sett är för en högerfattad, rutinerad KHL-back, som har ett sylvasst skott i powerplay.
Slutbudet ska ha legat på runt 70.000 kronor i månaden för resten av säsongen.
Det innebär att Redhawks lägger strax över en halv miljon av den miljonen man har i återstående budget, på den reviderade budget man tvingades till i våras i samband med coronautbrottet.

Samtidigt vill tränaren Joakim Fagervall ha in ytterligare en back i truppen.
Försvarsspelet har varit alldeles för svagt och det är där Redhawks avser att förstärka.
Samtidigt håller Redhawks Support på med en insamling där man det första dygnet drog in 65.000 kronor. Den insamlingen pågår i detta nu, med ren avsikt att förstärka laget.

Patrik Sylvegåerd vill via sms inte kommentera de nya uppgifterna.expressen

Related posts

lämna en kommentar