Hammarby med mardrömsstart mot Varberg


Stockholmslaget jagar en plats till Europa, medan Varberg slåss för ett nytt kontrakt. 

Redan efter åtta minuter gjorde Astrit Selmani 1–0 efter ett svagt försvarsspel från bortalaget. Hammarby jagade därefter desperat en kvittering, men efter drygt 30 minuter kom nästa bakslag. 

Jeahze utvisad

Varberg tilldelades då en straff. Astrit Selmani var iskall från elva meter och 2–0 var ett faktum. 

Några minuter senare kom nästa kalldusch för Hammarby. Mohanad Jeahze, som orsakade straffen, fick sitt andra gula kort och fick därmed lämna planen efter att ha varit uppe med armen mot Varbergs Junes Barnys huvud. 

Hammarby reducerade

Men precis innan halvtid fick Hammarby en chans att ta sig tillbaka in i matchen. Efter att bollen tagit på Hampus Zackrissons arm tilldelades bortaget en straff. Aron Jóhannsson gjorde inget misstag och reduceringen var ett faktum. 

Men trots målet var Hammarby inte nöjt med de första 45 minuterna. 

– Spelet var en katastrof i 47 minuter. Vi gör tvärtom om vad vi sa att vi skulle göra. Vi har inte gjort mycket rätt. Men vi fick en chans nu och vi ska inte ge upp efter en halvlek, sa David Fällman i halvtid till Dplay.  

Varberg utökade

Hammarby jagade en kvittering – men efter fem minuter utökade Robin Book Varbergs ledning. Med ett tvåmålsunderläge och en man mindre på plan såg läget tufft ut för Hammarby. 

Men bortalaget hade inte gett upp hoppet. Bara minuter senare gjorde Gustav Ludwigson det viktiga reduceringsmålet och Hammarby var därmed tillbaka in i matchen. 

Hammarby fick dock inte med sig några poäng från Halland. Först gjorde Albert Ejupi 4–2 innan Astrit Selmani gjorde sitt tredje mål för dagen och fastställde därmed slutresultatet 5–2. Det innebär att Bajen tappar i fajten om Europaplatserna medan Varberg har en fot i allsvenskan 2021.  

TV: Ronaldo med sjätte målet för Juventusexpressen

Related posts

lämna en kommentar