Eric Larsson inför MFF:s avgörande: ”Hade känts konstigt”


Han kom till klubben efter guldet 2017 som ersättare till flyktande Anton Tinnerholm. Malmö FF hade då vunnit SM-pokalen fyra av de senaste fem åren – och Eric Larsson var inställd på att fortsätta plocka titlar i MFF-dressen. 

Men Sundsvallsförvärvet skulle i stället under sina två första säsonger snuvas på ligaguldet av Stockholmsklubbarna AIK och Djurgården. Samma Dif vann även cupfinalen mot MFF under skåningarnas kaotiska vårsäsong med Magnus Pehrsson vid rodret våren 2018.

I år blev det återigen finalförlust i cupen, denna gång mot IFK Göteborg. Men till skillnad från 0-3-debaclet på Tele2 Arena två år tidigare ser det nu ut att bli guld. Med hela fyra omgångar kvar av årets allsvenska säkrar MFF SM-titeln vid seger hemma mot Sirius under söndagen. 

”Svårt att snacka bort att vi leder med tio poäng” 

Eric Larsson, som länge suktat efter Lennart Johanssons pokal, jublar.

– Det är något som man strävat mot under lång tid. Vi var väldigt nära förra året (en poäng bakom Djurgården). Vi har satt oss i en mycket bra sits nu och klart att man hela tiden haft det som mål att vinna guldet, säger Larsson. 

Ni leder allsvenskan med tio poäng. Har ni varit så överlägsna som tabellen visar? 

– En match kan ljuga, men efter så här många matcher är det svårt att snacka borta att vi leder med tio poäng. Klart det känns skönt att vi har fyra matcher på oss.

”Tagit det alla dagar i veckan ändå” 

I vanliga fall firar MFF guldet ihop med fansen på arenan och därefter på stan. Med tanke på coronaviruset tillåts inget sådant. Vinner Malmö FF mot Sirius görs det inför tomma läktare – och därefter väntar ett milt firande. Anel Ahmedhodzic har exempelvis berättat att han när guldet väl säkras ska åka hem och spela tv-spelet Fifa. Eric Larsson har inte planerat något.

– Jag tar inte ut något i förskott. Skulle vi vinna guld blir det inget vanligt firande, men jag hade så klart tagit det alla dagar i veckan ändå och så får vi se till att vinna guldet även nästa år och då fira med fansen, konstaterar Larsson innan han fortsätter:

– Det känns sjukt att säga, men så som säsongen varit har man blivit van med tomma läktare. Det hade nästan känts konstigt med publik, men klart det hade varit jätteroligt om fansen fått vara där på matchen. Jag tänkte på det senast mot HIF. Under normala omständigheter hade vi efter derbysegern stått och hoppat med våra supportrar i fem minuter efteråt. Nu blev det i stället att vi gick rakt ner i omklädningsrummet och drack vatten… 

Inga planer på att lämna MFF: ”Men mycket kan hända”

Eric Larsson har tre år kvar med Malmö FF på kontraktet. Det är vanligt att flera tongivande spelare lämnar efter ett SM-guld, men 29-åringen har själv inte specifika tankar på att sticka utomlands i vinter. 

– Jag trivs väldigt bra i Malmö. Just nu känner jag inte att det finns något bättre ställe att vara på. Sedan kan mycket hända i fotboll och att bli utlandsproffs är något man haft som målbild under karriären. expressen

Related posts

lämna en kommentar