Emma Berglund om Rosengård-ryktet efter guldet


Emma Berglund, med lagkaptensbindeln på armen, var med och ledde Göteborg FC till en historisk första SM-titel under lördagen.

Klubben fick fira efter förkrossande 7-0 borta mot Linköping.

– Jag är jättestolt. Det har jag varit hela året egentligen men jag är extra stolt nu, säger Emma Berglund.

– Jag tycker vi har spelat bra fotboll under en lång tid. Vi har byggt upp något med de här spelarna och vi gör jobbet för varandra hela tiden. Det är många spelare med en sjuk arbetsmoral som inte ger sig i första taget. Inte bara i offensiva positioner utan även defensiva.

Emma Berglund om Rosengård-ryktet

Berglund har vunnit med både Umeå IK och Rosengård tidigare och hon tycker det är svårt att ranka framgångarna.

– Jag vann tre guld med UIK och det var en helt annan tid med allt de stod för.  Jag var ung junior och spelade inte så mycket, fick gå till Rosengård och vinna ett guld där och nu vinna med ett lag som inte gjort det tidigare. Det är svårt att ranka dem för de betyder mycket på olika sätt. Men det betyder jättemycket självklart.

Vad säger du om din egen säsong?

– Sjukt mycket bättre än förra året i alla fall. Jag har njutit av att kunna vara på planen och spela igen och jag tycker det har gått bra, det har varit kul att få spela med det här laget. De är suveräna.

Enligt uppgifter i Aftonbladet lämnar Berglund nu Göteborg för spel i Rosengård nästa säsong.

– Det är egentligen ingenting som är värt att kommentera just nu, jag tar det när det kommer och just nu njuter jag bara av det här, säger Berglund.expressen

Related posts

lämna en kommentar