Emil Holm stor matchhjälte i ödesmatchen mot Helsingborg


Det var ångestfyllt och mycket på spel när Helsingborg tog emot IFK Göteborg under söndagskvällen. Kalmar hade timmar tidigare tagit tre mycket viktiga poäng, vilket ökade pressen på bottenkonkurrenterna. 

Första halvleken präglades av hårt spel och HIF var inledningsvis närmast ett ledningsmål men Max Svenssons avslut tog ribba ut. 

Holm matchhjälte

Istället var det gästerna som sakta skulle ta över matchen och i den 33:e minuten kom det förlösande målet. 

Målnickare blev Emil Holm – som gjorde sin första start sedan den 20 september. 20-åringen kunde ohotad nå högst på Tobias Sanas hörna och 1-0 var ett faktum. 

– Vi gör det vi snackar om. Vi är mer kompakta och tar inga risker. Det är en fin nick så nu gäller det bara att gå ut och köra, säger Holm i Dplays halvtidsintervju. 

HIF träffade ribban på övertid

Helsingborg inledde jakten på en kvittering men Giannis Anestis nolla förblev intakt. Målvakten stod också för en jätteräddning på Brandur Hendriksson nick i början av den andra halvleken. 

Och Helsingborg skulle komma ännu närmre. Anthony van der Hurk lyfte bollen klockrent i ribban med matchens sista spark. 

– Vi har haft stolpe ut hela säsongen. Chansen de får där på slutet, vi spelar med sjubackslinje, och om de hade gjort mål där så hade det varit typiskt för vår säsong, säger Tobias Sana i Dplay efter matchen. 

Helsingborgs tränare Olof Mellberg var otroligt missnöjd med sitt lags prestation. 

– Det är mycket tekniska misstag i dag. Till och med när vi ska lyfta lite längre mot större anfallare och så lyckas vi få in ungefär en av fem bollar, vi hade det tufft och gjorde väldigt mycket misstag, säger Mellberg Dplay. 

Resultatet innebär att IFK Göteborg håller sig över kvalstrecket med 27 poäng, tre poäng före Kalmar på kvalplats.

Helsingborg är ny tabelljumbo med sina 22 poäng. 

TV: Klart: Malmö FF vinner SM-guld 2020expressen

Related posts

lämna en kommentar