Ät kött – betande djur håller landskapet öppet


Läser ofta insändare och reportage om vegetariskt eller inte. Vet inte vad som hänt med konsumenterna. Hur skulle det se ut om det inte finns djur på landsbygden? Det är väl en vacker syn när man ser djur som går och betar i någon hage eller i något område som håller på att växa igen av sly och ogräs. De håller verkligen landskapet öppet. Bonden, eller om ni vill lantbrukaren, håller oss med mat, både vegetabiliskt och animaliskt.

Att neka att äta kött som vi gjort hur länge som helst håller inte om man inte har läkarintyg på att man inte tål detta. Vad tror ni animaliska hamburgare kommer från? Vad tror ni allt mjöl som man har när man bakar kanelbullar kommer från? Det måste väl vara mest stadsbor som undrar detta. Ni som ”missade” den lektionen i skolan bör hyra en buss med en välutbildad reseledare och åka ut på landsbygden för att se något annat än grå betong. Där kommer ni säkert att bli förvånade över hur det hela hänger ihop. Detta om miljön.

Sedan har vi klimatet, där man verkligen blir förvånad när utbildat folk kan påstå att det är ett stort problem när kor, hästar, grisar, ja kort och gott alla djur som finns på en bondgård, fiser! Alla våra förfäder som för det mesta kom från landsbygden hade djurhållning, så herregud vad mycket koldioxid det måste ha producerats på den tiden.

Dessutom eldades det med ved också, alla gjorde det. Tänk vad mycket förorenad rök det måste stigit upp i skyn! Idag är det som bekant stor skillnad.

Rufusarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar