Apoteken konkurrerar ut sig själva när de är billigare på nätet


Var in på Apoteket Kronan och köpte en receptfri tub mot hudutslag. När jag kom hem fick jag mig en lätt åthutning att jag betalat 40 procent för mycket. Det var min yngste familjemedlem som efter en snabb koll på datorn konstaterade det.

Om prisskillnaden är så stor är risken att det blir en snabb nedläggning av butiker runt om i landet. Under tiden är det de gamla, som måste handla på apoteket och de som har noll koll på nätet, som är förlorarna, tillsammans med de som jobbar på apoteket förstås, som blir uppsagda på grund av arbetsbrist efterhand som kunderna upptäcker prisskillnaden.

Det verkar som om apoteken medvetet konkurrerar ut sig själva för att komma undan hyres- och personalkostnader. Även Ica och Coop är billigare på vissa varor. Vinnaren är Postnord.

Valentinarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar