Michelle Coleman om livet på isolerade ön för International Swimming League


Tävlingarna International Swimming League avgörs i Duna Arena i Budapest, Ungern. Men när atleterna inte tävlar eller tränar så lever de under strikta restriktioner på Margaretaön i Budapest.

För DN har svenska simmerskan Michelle Coleman bloggat om sin vardag i isolationen. Där berättar hon bland annat att de testas regelbundet för coronaviruset och att de måste bära munskydd så fort de lämnar hotellrummet – där de också bor i enkelrum.

Tävlingen pågår under lång tid

Grundserien i tävlingen startade den 16 oktober och finaltävlingarna går den 21–22 november. Och Coleman menar att det finns utmaningar med det, inte minst mentalt:

”Med tanke på hur lång tid vi ska vara här känns det skönt att ha sitt eget utrymme. För man har egentligen inte en aning om hur tiden här kommer att påverka en. Kanske gråter jag av frustration den sista veckan, eller kanske har jag då blivit så van vid det att jag inte ens tycker att det är något speciellt. Det är både lite spännande och skrämmande att inte veta hur man kommer att reagera”, skriver hon. 

”Får inte sitta tillsammans” 

Michelle Coleman tävlar för Toronto Titans där även svenska kollegerna Louise Hansson och Erik Persson ingår. Även om de lever under strikta restriktioner så finns det tillfällen att umgås med de andra på plats. I bloggen framgår det att de blir en hel del spelkvällar, bland annat med yatzy. 

”Vid måltiderna får vi inte sitta tillsammans vid ett bord utan alla sitter ensamma vid ett eget litet bord. Det är dock inte längre emellan borden än att vi kan snacka med varandra, vilket är skönt”, skriver hon i tidningen. 

Undantagen för elitidrottareexpressen

Related posts

lämna en kommentar