Godsaker på jobbet ett klick bort


Gävleborna Hampus Granström och Tim Essell bär upp varor för trappen, produkter som ska in i deras kylar. Duon har nämligen nyligen startat upp företaget Boxmeal Gävle AB. Deras affärsidé är att de erbjuder företag att hyra deras kylar, eller box som de kallar dem, som är fyllda med bland annat drycker, mellanmål och matlådor.

Tim Essell fick idén när han skulle beställa en “matkyl” till jobbet. Han äger fastigheten i den gamla porslinsfabriken på Söder och har där företag som hyresgäster.

– Jag ville ha en kyl som alltid stod på arbetsplatsen, så jag slapp åka i väg, säger Tim Essell.

Han började titta på marknaden av matkylar och tyckte det var dyrt och att utbudet var smalt med långa bindningstider.

– Jag har aldrig sett problem i saker utan alltid sett lösningar, finns det inte så bygger jag det. Jag är lik min far så. Tycker om att komma med kreativa saker. Satt och kuckelura i kanske tre månader själv innan Hampus kom in. Det var för ett år sedan ungefär.

När Tim presenterade sin vision och idé för Hampus var hans spontana tanke att det fanns ju redan.

– Men det gjorde det ju inte, ju mer vi grävde upptäckte vi en lucka i marknaden , säger Hampus Granström.

– Hoppa in 50 procent så kör vi, sa jag, säger Tim Essell.

De kontaktade programmerare och tillsammans med dem formade de plattformen och deras app så som de ville ha den. Arbetet med att ta fram deras koncept har tagit ungefär ett år.

– Det är två veckor sedan som vi tryckte på knappen. Det är nu resan börjar, innan har det varit många samtal och mycket tid att reflektera om vi gör så här eller så här, säger Tim Essell.

På kontoret ligger svarta kartonger med företagsloggan stapplade på varandra. Det är kartonger som de kallar snackbox som är en del av deras marknadsföring till kunden.

– De har vi packat ihop, Det är som en tomteverkstad här, säger Tim Essell.

Duon kompletterar varandra och det är högt i tak i deras diskussioner menar de.

– Vi är väldigt olika- en utmaning i bland. Men båda är rationella men sedan har vi våra egenheter. Men det är med glimten i ögat hela tiden. säger, Hampus Granström.

– Jag kör på. Ju mer du gör av med energi ju mer energi får man säger Tim

– Jag är mer en perfektionist, säger Hampus Granström.

Deras företag lanserades för några veckor sedan och de har ungefär ett 15-tal kylar utställda.

I dagsläget är det Tim och Hampus som arbetar i företaget. Den egna företaget och plattformen är de stolta över.

– Alla ska kunna ha en Boxmeal och det ska vara bra kvalité på varorna. Vi har ett basutbud och kunden får önska vad de vill ha i vår boxbutik. Då ordnar vi det vi vill vara bäst på kundservice, säger Hampus Granström.

Att de startar upp under pandemin när många arbetar hemma försöker de göra det bästa av. De påpekar också att många arbetar på sin arbetsplats fortfarande.

– Vi kan inte sitta och vänta att pandemin är över. Vi gasar, säger Tim Essell.

– Får försöka se fördelarna istället och göra något bra av det. Kanske folk inte vill gå ut och handla utan tycker att det är bra att varorna finns på jobbet. Vår tjänst kan ju vara så att det blir väldigt lämpligt när folk kommer tillbaka till arbetsplatserna också, säger Hampus Granström.

De är just nu verksamma i Gävle och Sandviken.

– Vi ska inte stanna bara här, det är byggt för franchise och ska öppna upp i andra kommuner, säger Tim Essell.

– Alla storlekar på företag är välkomna, vi kan anpassar oss. Vi vill vara ett roligt företag och ska skapa glada medarbetare , säger Hampus Granström.

Han hoppar in i den stripade firmabilen för att besöka kunder.

– I dag är det är första gången som jag ska ut och leverera och fylla på, kul, säger han.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar