Går på att minst två storfavoriter bränner


Klart ”jetlaggad” av presidentvalsbevakningen från CNN de tre senaste dygnen. Från idoldyrkan av John King vid resultattavlan har han nu blivit en papegoja. Inte hans fel kanske.

Det finns de som gjort stora pengar live på spelbörserna genom spelat på utfallen i de olika delstaterna och på Joe Biden när han gick upp rejält efter inledande förlusten i Florida. Det finns de som gjort enorma pengar på att känna till förtid- och poströstningsrutinerna, Bidens överlägsenhet bland dessa och framför allt i vilka delstater som förtidsröster räknades innan eller efter själva valdagen.

Självklart huvudsaken att få in vinstspel, men nu vidtar juridiska åtgärder och omräkningar. Vissa bolag har haft regler att det officiella resultatet vid färdigräknat gäller. Andra har att omräkningar och överklagan inkluderas. Har du koll? Här kan ju spelarna få sin bankrulle ”inlåst” tills ALLA åtgärder är klara. Många som tryckt ”Cash Out” på spelbörserna för få loss degen till nya spel när vi nu lägger Biden och Trump bakom oss..?

Vi närmar oss årsskiftet och tyst om hur det blir med tillfälliga insättningsgränsen. Tas bort eller förlängning? De flesta bolag och utredningar hävdar att pandemin inte ändrat vårt spelbeteende till det sämre, vilket var regeringens huvudargument för införandet. Nu har spridningen ökat igen och restriktionerna kan bli tuffare. 

Har efter förfrågningar inte fått något officiellt svar, men mycket tyder på att besked i frågan kommer i början av december.

Nu har SM i onlinepoker dragit i gång på Svenska Spel och ska hålla på tre helger framöver. Här kommer många få välja mellan att deltaga i pokern eller spela Stryk- och Europatips med anledning av insättningsgräns. ”Då får man tippa för lägre insatser om man vill deltaga i båda”, säger den snusförnuftige. 

Okej. Men som myndig borde jag ju få avgöra det själv. Varför ska staten ta det beslutet åt mig?

Stryktipset lördagen 7 november. Vi går in i en period där storlagen och Championshiplagen ska spela sin sjunde match på tre veckor. Många av nyckelspelarna hade dessförinnan tuff tvåveckorsperiod med landslagsspel. Nu kommer skrällarna? Nya landskamper nästa helg.

Veckans fyra storfavoriter, där alla är rejält överstreckade, är Chelsea, West Ham, Watford och Nottingham. Mitt systemkrav kommer bygga på att minst två av dessa fyra tappar poäng.

Förra veckans speldrag utanför kupongen satt fint till över dubbla degen. Men sätter man inte även veckans spik så finns ingen anledning till tuppkam. Feeling för att jag löser den dubbeln denna vecka.

Mina tankar om Stryktipset 

VECKANS SPIK

Match 5 Birmingham – Bournemouth. Man får ändå ge Birmingham för att de presterar över förväntan, men inget styrkebesked i veckan. Formen på väg ner? Torsk hemma mot Wycombe! Även Bournemouth förlust i veckan, deras första, och det mot jumbon Wednesday! Nu måste bortalaget ta sig samman och ta tre bortapoäng för vägen tillbaka till PL. Streckade till 47% och är också vad chansvärderingen säger. Spik 2!

VECKANS CHANSSPIK

Match 13 Derby – Barnsley. Hemmalaget inlett säsongen katastrofalt och parkerar på näst sista plats. Rooney sett sina bästa dagar, men nu tillbaka på planen och stärker moralen. Dags för säsongens första hemmaseger? Barnsley ryckt upp sig på slutet efter en dålig start, men fick rejält pisk i veckan (Cardiff 0-3). Man är heller inga jättar på bortaplan, endast två pinnar i den tabellen. Öppen match, men spikar hemmalaget!

VECKANS SKRÄLLGARDERING

Match 3 West Ham – Fulham. London- och ”skinkderby”. West Ham haft stenhårt schema mot fem topplag, men fixat två segrar och tog även poäng mot både City och Spurs. Nu torskade man senast mot Pool efter ledning och man är i grunden ett riktigt opålitligt, spelmässigt, lag. Dags för reaktion här? Speciellt som man är streckat på 69% där chansvärdering säger 53%. Elegante Scott Parker kunde inkassera sin första seger i måndags (WBA). Fulham i grunden ett riktigt mediokert lag, men derby och det här är 21.00-matchen. Kör X2! Så får man väl gardera med ett singelspel på West Ham om man är kvar med chans på 13 rätt.

BORGS BOMB UTANFÖR KUPONGEN

Söndag klockan 17.30. Manchester City – Liverpool. Känns som båda lagen kraftsamlat för detta möte. Man finslipade formen i veckan genom att slakta sitt motstånd i CL. Nu ska det krämas ur det sista ur spelarna innan nytt landslagsuppehåll. Tror Klopp manövrerar ut Pep här och framför allt gör spelarna det. Därför tycker jag Liverpool +0.5 (samma som X2) till 1,93 är ett riktigt bra spel. Grattis på Fars Dag, Pappa Spel!

TÄNK PÅ ATT…

Chelsea fick i veckan Havertz ”avstängd” på grund av corona. Hunnit smitta lagkamrater till helgens match? Inga besked om truppen ännu och denna match börjar 18.30. Dock brukar denna typ av information komma enskilt och inte i samband med line up.

Staden Sheffields lag rosar inte marknaden. United sist i PL och ”onsdag” jumbo i Championship. Just Wednesday startade ju serien på -12 poäng och hade fyra raka torsk. I veckan vände det med en seger mot Bournemouth och överklagan korrigerade straffpoängen till -6. Avspeglar sig även i dagens match mot Millwall?

Tjatat om det tidigare. Championship dominerar ju nu kupongen och det sker stora oddsförändringar där så sent som halvtimmen innan kickoff. Givetvis inte facit för matchutgång, men god hjälp till att välja rätt spik och skillnaden mellan 13 rätt och kaffepengar…expressen

Related posts

lämna en kommentar