Ett svek att inte regionens hälsocentraler är för alla i pandemin


Har sett en artikel i Arbetarbladet om vårdbesök i Corona-situationen och är häpen och illa berörd.

Region Gävleborg går ut med att “det ska vara tryggt i vården”. Hur kan det vara det när enbart en hälsocentral tar emot patienter med snuva, hosta eller eventuell coronasmitta? Flera privata hälsocentraler tar emot patienter i samma sjukdomssituation – och stoppar pengarna i egna fickor, eller på konton utrikes för att undvika skatt.

Regionens hälsocentraler drivs av skattemedel – från alla till de som behöver. Det är ett svek, rent av ett hån, mot skattebetalare, hårt slitande medmänniskor. 

Det rimmar också illa när regionen går ut med ett informationsblad/frågeformulär inför vaccination mot säsongsinfluensan och har beslutat att det i Gävle ska ske på två platser, familjecentralerna i Sätra och Andersberg. 

LÄS MER: “Dags för influensavaccin – erbjuds bara på två ställen i Gävle”

För riskgrupper, för 65+ så är det ett svek och helt obegripligt att i pandemin tvinga patienterna till andra inrättningar än deras vanliga, trygga hälsocentral, och kanske långt hemifrån dessutom. Hur blir det i så fall med risker, stanna hemma, träffa bara de närmaste och allt det där?

Hur tänkte regionen? Det finns kanske rent av en stor risk att många  avstår sitt influensavaccin för att det är just långt hemifrån, och en mycket större risk för deras väl och ve, och i långa loppet samhällsekonomiskt.

Lena Palmarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar